Hoe De Kastdeur Af Te Stellen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kastdeur Af Te Stellen?
Hoe De Kastdeur Af Te Stellen?

Video: Hoe De Kastdeur Af Te Stellen?

Video: Hoe De Kastdeur Af Te Stellen?
Video: Woontips - Keukenkastje afstellen doe je zo 2024, Maart
Anonim

Om de deur van de kledingkast aan te passen, is het niet nodig om de diensten van een meester te gebruiken. Je kunt alles zelf doen. Het belangrijkste is om de oorzaak van het probleem te vinden en een manier om het op te lossen.

Hoe de kastdeur af te stellen?
Hoe de kastdeur af te stellen?

instructies:

Stap 1

Als de deur van de kast een beetje opengaat en niet strak tegen de muur aansluit, is het noodzakelijk om de stop te repareren of te vervangen. Dit onderdeel is een kleine plaat, die precies in het midden in de groef van de onderste geleider moet worden geplaatst. In het geval dat het is verschoven of zijn stabiliteit heeft verloren, corrigeer het en fixeer het met superlijm. Installeer een nieuwe plaat als de oude ontbreekt.

Stap 2

Vaak is de deur van de kast na langdurig gebruik iets kromgetrokken. Dit is altijd direct merkbaar - de zijde naast de muur of het paneel vormt een opening van onder of van boven. Stel de deur van het compartiment af om het defect te verhelpen.

Stap 3

Zoek aan het uiteinde twee kleine gaatjes met zeskantschroeven op het aluminium profiel. Een van hen bevestigt het raamkozijn en de tweede is voor het afstellen van de deur. Je hebt de laatste nodig, de meest extreme. Als er een opening ontstaat aan de bovenkant, draait u de schroef tegen de klok in. Bij elke halve draai gaat de vleugel omlaag en al snel sluit deze gelijkmatig aan op de muur of het zijpaneel. De bodemspeling wordt ook geëlimineerd, alleen de schroef moet met de klok mee worden gedraaid. Gebruik een gewone inbussleutel om af te stellen.

Stap 4

Soms komt de deur van de kast uit de onderste geleider, in dit geval wordt deze gewoon op zijn plaats gezet. Om een soortgelijk probleem in de toekomst te voorkomen, geen inspanning leveren bij het verplaatsen van de deur. Je moet er ook voor zorgen dat de dingen in de kast de beweging van het compartiment niet belemmeren. Het is beter om ze te corrigeren dan om zo'n fout te corrigeren.

Aanbevolen: