Hoe Roestvrijstalen Potten Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Roestvrijstalen Potten Te Kiezen?
Hoe Roestvrijstalen Potten Te Kiezen?

Video: Hoe Roestvrijstalen Potten Te Kiezen?

Video: Hoe Roestvrijstalen Potten Te Kiezen?
Video: Inbranden de Buyer pannen voor gezonde lifestyle // Hoe brand je een pan in? 2024, Maart
Anonim

De keuze aan servies in onze winkels is tegenwoordig breed genoeg. Naast traditionele pannen van aluminium, gietijzer en geëmailleerd, bieden fabrikanten kookgerei aan van roestvrij medisch staal, dat hen overtreft in hun eigenschappen. Roestvrijstalen pannen zijn gemakkelijk schoon te maken en krassen of verzamelen geen ziektekiemen. Dergelijke gerechten zijn hygiënischer, beter bestand tegen zuren en logen. Het is waar dat de kwaliteit van dergelijke producten anders kan zijn, daarom moet u bij het kiezen van potten een paar geheimen kennen.

Hoe roestvrijstalen potten te kiezen?
Hoe roestvrijstalen potten te kiezen?

instructies:

Stap 1

Let op de dikte van de bodem van de pan - hoe dikker, hoe beter. In zo'n pan zal de temperatuur zich gelijkmatiger verspreiden, wat zorgt voor dezelfde kookgraad. In dit geval wordt ook het risico dat het gerecht aanbrandt aanzienlijk verminderd.

Stap 2

De bodem van de pan moet meerlagig zijn, bestaande uit metalen met verschillende thermische geleidbaarheidscoëfficiënten: aluminium, brons, koper. Dit ontwerp voorkomt vervormingen tijdens sterke verhitting. Bovendien is de warmtecapaciteit van zo'n pan veel hoger en blijft het voedsel dat erin wordt gekookt langer warm.

Stap 3

Zorg ervoor dat de bodem van de pot perfect vlak is. In het geval dat u op een elektrisch fornuis kookt, zorgt een dergelijk bodemoppervlak voor een groot contactoppervlak met de kookplaatbrander, zorgt voor een gelijkmatige verwarming en verkort de kooktijd.

Stap 4

Het is beter als de bodem van de pan van binnenuit gegroefd is, dit verhoogt de antiaanbakeigenschappen en stelt u in staat om voedsel erin te bakken zonder olie of vet te gebruiken, wat erg belangrijk is bij het bereiden van dieetmaaltijden.

Stap 5

Zorg ervoor dat er koperen inzetstukken in het handvat van de pot zitten. Het is niet zozeer het materiaal van de handgrepen dat belangrijk is, ze kunnen gemaakt zijn van roestvrij staal of hittebestendig plastic, maar messing inzetstukken zorgen voor de duurzaamheid van het product.

Stap 6

Inspecteer het deksel van de pot; het mag niet worden vervormd. Zorg ervoor dat het de pot goed afdekt. Het is beter als het deksel van glas is, dit zal het kookproces vergemakkelijken en u in staat stellen het te controleren.

Aanbevolen: