Moet Ik De Potten Drogen Na Sterilisatie?

Moet Ik De Potten Drogen Na Sterilisatie?
Moet Ik De Potten Drogen Na Sterilisatie?
Anonim

De zomer is de rijpingstijd voor bessen, fruit en groenten, en veel tuinders beginnen in deze periode met het conserveren van fruit. Banken ondergaan, voordat ze er voedsel in plaatsen, verplichte sterilisatie, deze procedure voorkomt schade aan de werkstukken tijdens langdurige opslag.

Moet ik de potten drogen na sterilisatie?
Moet ik de potten drogen na sterilisatie?

Sterilisatie van blikken voordat voedsel en dranken erin worden geplaatst of gegoten, is een verplichte procedure, omdat tijdens sterilisatie alle microben en andere organismen afsterven, waardoor de gerechten lang kunnen worden bewaard, terwijl hun smaak behouden blijft. Elke huisvrouw gebruikt haar eigen versie van sterilisatieblikken, sommigen vertrouwen uitsluitend op droge verwerking in een oven of magnetron, terwijl anderen stoom gebruiken. Als je voor jezelf ook voor de laatste optie hebt gekozen, dan heb je je waarschijnlijk afgevraagd of je de potten moet drogen voordat je bereide producten erin plaatst. Het antwoord is simpel: het is niet nodig om de potten expres te drogen, omdat de potten tijdens de sterilisatie worden verwarmd en voordat de producten erin worden geplaatst, duurt het meestal enige tijd, waarbij de potten vanzelf drogen. Er zal echter niets vreselijks gebeuren als het bereide voedsel ook in potten met waterdruppels wordt gedaan.

Beeld
Beeld

Uit persoonlijke ervaring kan ik hieraan toevoegen dat de vochtigheid van gesteriliseerde blikken helemaal geen invloed heeft op de opslagduur van de werkstukken. Bovendien verdragen dergelijke blanco's, waar het nodig is om rauwe producten in de pot te doen (komkommers, tomaten, paprika's, bessen, fruit, enz.), perfect "overwintering", zelfs zonder voorafgaande sterilisatie van de potten zelf. Het volstaat om de potten met alkalische middelen te wassen, af te spoelen met schoon water, en na het plaatsen van de producten erin en het gieten van de compote of marinade, kook ze enkele minuten in een pan, het waterniveau waarin de helft van de gesteriliseerde pot. U kunt het echter doen zonder te koken, u hoeft slechts twee of drie keer hete marinade of compote in elke pot te gieten, sluit dan af met gesteriliseerde deksels, draai de potten ondersteboven en wikkel ze een dag met een deken.

Aanbevolen: