Hoe Kies Je Een Goed Mes?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goed Mes?
Hoe Kies Je Een Goed Mes?

Video: Hoe Kies Je Een Goed Mes?

Video: Hoe Kies Je Een Goed Mes?
Video: Welk mes kies ik 2024, Maart
Anonim

Een keukenmes is, ondanks zijn gewone en eenvoudige uiterlijk, het meest gebruikte apparaat in elke keuken. Dit is echter geen bestek, daarom is het in geen geval mogelijk om op een bord te snijden, alleen op een snijplank (plastic of houten). De aanschaf van een mes moet met de grootste zorg worden benaderd, anders kan het verkeerd gekozen model snel onbruikbaar worden en dit leidt alleen maar tot nieuwe uitgaven, zowel geld als tijd. Bij het kiezen van een mes moet je op het volgende letten.

Hoe kies je een goed mes?
Hoe kies je een goed mes?

instructies:

Stap 1

De gebruikelijke set voor elk huis is de zogenaamde "Chef's Three", die drie scherpe messen van verschillende groottes bevat: tot 30 centimeter, tot 40 centimeter en tot 48 centimeter. Door hun ontwerp zijn messen verdeeld in twee soorten: universeel (die wordt gebruikt om het meeste werk in de keuken uit te voeren) en speciaal (die alleen geschikt zijn voor specifieke doeleinden, bijvoorbeeld voor het snijden van filets of het schillen van appels).

Stap 2

Natuurlijk kost een kwaliteitsvol mes je behoorlijk wat, maar het is het waard. Bij het kiezen van een mes moet je allereerst letten op de fabricagetechnologie: een hoogwaardig gereedschap wordt gemaakt door staal te smeden met toevoeging van molybdeen (ter bescherming tegen roesten). Het moet ook breed zijn, omdat u op deze manier de meest comfortabele snijhoek kunt bereiken en uw vingers worden beschermd tegen het raken van de tafel.

Stap 3

Het volgende dat moet worden gecontroleerd, is de kwaliteit van het slijpen, omdat mensen vaak niet met scherpe, maar integendeel met botte messen worden gesneden. Tegenwoordig houdt laserslijptechnologie het mes zijn hele leven scherp. Het wordt aanbevolen om messen te kiezen waarvan het mes door het hele handvat gaat in plaats van een paar centimeter ervoor te eindigen. Let bij het kiezen van een handvat op hoe comfortabel het is, bovendien mogen er geen scherpe uitsteeksels op zitten. Als er klinknagels op aanwezig zijn, moeten deze van hoge kwaliteit zijn gemaakt om de handpalm niet te krassen.

Stap 4

Het is raadzaam om een mes met een breed mes te kopen, omdat ze niet alleen gemakkelijk voedsel kunnen snijden, maar ze ook kunnen pletten. Zorg ervoor dat u het saldo controleert voordat u koopt. Dit is heel eenvoudig: plaats het mes op uw vinger ongeveer in het midden en controleer hoe het op de vinger wordt gehouden. Als het mes niet valt, betekent dit dat het in balans is.

Aanbevolen: