Hoe Maak Je Een Oude Pan Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Oude Pan Schoon?
Hoe Maak Je Een Oude Pan Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Oude Pan Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Oude Pan Schoon?
Video: Tips voor aangebrande pannen. Hoe maak je jou aangebrande pan perfect schoon 2024, Maart
Anonim

Soms gebeurt het dat je tijdens het bereiden van een ander culinair meesterwerk ineens merkt dat je favoriete braadpan helemaal gerookt is. Om het nog vele jaren trouw te kunnen dienen, moet het worden schoongemaakt. De keuze van de reinigingsmethode is afhankelijk van het materiaal waarvan de pan is gemaakt.

Hoe maak je een oude pan schoon?
Hoe maak je een oude pan schoon?

instructies:

Stap 1

Bepaal van welk materiaal je pan is gemaakt. Het kan een dikke gietijzeren pan zijn, dun aluminium, geëmailleerde, non-stick teflon-gecoate koekenpan, helder koper. Voor elke pan is er een andere reinigingsmethode.

Stap 2

Bereid een chemische oplossing voor om je aluminium koekenpan schoon te maken. Neem hiervoor een stuk wasmiddel, rasp het op een grove rasp, meng met een handvol natriumcarbonaat en giet 2-3 flessen briefpapierlijm in. Dit laatste wordt toegevoegd zodat er een beschermlaag op de pan ontstaat.

Stap 3

Zoek een grote kom, voeg het resulterende mengsel toe en vul het met water. Dompel de pan er helemaal in.

Stap 4

Kook een koekenpan op laag vuur gedurende 1,5-2 uur. Haal eruit, laat afkoelen. Wrijf met een spons. Alle koolstofafzettingen zullen loskomen met een beetje mechanische kracht.

Stap 5

gietijzeren pan. Koolstofafzettingen worden afgeschraapt. Gebruik in een meer verwaarloosd geval schuurpapier. Wees niet erg onbeleefd. Potholes kunnen blijven.

Stap 6

Reinig de emaille pan met een zachte metalen spons. Het kan worden gekocht bij elke zakelijke afdeling. Wasmiddel aanbrengen en wrijven. Het glazuur wordt niet beschadigd, maar de koolstofafzettingen komen los.

Stap 7

Was de koekenpan met antiaanbaklaag af met een speciale spons die de dunne laag niet beschadigt.

Stap 8

Bereid een reinigingsoplossing voor koperen pannen voor. Meng water, ammoniak en krijt in een verhouding van 6: 3: 1. Aanbrengen met een spons op het oppervlak van de pan. Laat drogen. Wrijf tot glanzend met een droge doek.

Aanbevolen: