Hoe Kies Je Een Fondue

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Fondue
Hoe Kies Je Een Fondue

Video: Hoe Kies Je Een Fondue

Video: Hoe Kies Je Een Fondue
Video: Masterclass kaasfondue door Betty Koster 2024, Maart
Anonim

Elke dag vragen ze vanuit de pagina's van tijdschriften en tv-schermen letterlijk om nieuwe gerechten op ons bord. En dan kom je op een dag een fonduerecept tegen en besluit je het te koken. Maar om dit gerecht te bereiden, heb je een fonduepan nodig, die je eerst de juiste moet kiezen.

Hoe kies je een fondue
Hoe kies je een fondue

instructies:

Stap 1

Smelt je kaas of chocolade in een gewone pan, dan heeft de fondue niet de gewenste consistentie en smaak. Je moet een fonduepan hebben. Het blijft alleen om het te kiezen. Er zijn twee soorten fondyushnits - elektrisch en degenen die een open vlam gebruiken. De elektrische fonduepan is erg handig omdat je de temperatuur onder de kom gemakkelijk kunt aanpassen. Maar het heeft ook zijn nadeel: het heeft elektriciteit nodig om te werken.

Stap 2

Qua mobiliteit is het handiger om een fondueschaal te gebruiken die wordt verwarmd door een open vuur. Gespecialiseerde brandbare gels kunnen als brandstof worden gebruikt. Maar dit verschil heeft geen invloed op de kwaliteit van de fondue. De keuze voor dit of dat type hangt alleen af van uw voorkeuren.

Stap 3

Let goed op van welk materiaal de fondueschaal is gemaakt. Kommen zijn van gietijzer, keramiek en staal. Gietijzeren en stalen schalen zijn traditioneel. Ze zijn duurzaam en duurzaam. De modernere en lichtere kom van keramiek is niet geschikt voor het maken van kaasfondue. Voor het maken van chocoladefondue heeft een fonduepan met een keramische kom de voorkeur. Bovendien zijn keramische kommen vrij klein van formaat. Als je een groot gezin hebt, kun je beter kiezen voor een stalen of gietijzeren kom.

Stap 4

De meeste fonduerecepten hebben een specifieke kooktemperatuur. De aanwezigheid van een thermoregulatiefunctie in een fondueschaal zal erg handig zijn. De meeste elektrische fondue-units hebben thermostaten. Open vlam fondue units in de brander hebben meestal een roterende sproeikop waarmee je de intensiteit van de verbranding kunt regelen. Zo kun je de temperatuur aanpassen.

Stap 5

Het is de moeite waard om het aantal apparaten te vermelden - vorken. De standaard fondueschaal heeft 7 vorken. Maar in sommige fonduesets bereikt het aantal vorken 20 eenheden, wat erg handig is voor een groot bedrijf. Het is erg handig als de handvatten van alle vorken verschillende kleuren hebben. Gasten aan tafel hoeven niet verward te raken in bestek en opnieuw te vragen waar wiens vork is.

Stap 6

Veel fondueschalen worden aangevuld met sauskommen en kleine bordjes. Dit is erg handig, aangezien fonduerecepten vaak recepten bevatten voor verschillende sauzen die de fondue perfect aanvullen en op smaak brengen.

Houd bij het kiezen van een fondyushnitsa rekening met deze aanbevelingen. De gekozen fondyushnitsa zal je jarenlang verrassen en verrassen met heerlijke gerechten.

Aanbevolen: