Wat Te Doen Als Een Gietijzeren Pan Roest?

Wat Te Doen Als Een Gietijzeren Pan Roest?
Wat Te Doen Als Een Gietijzeren Pan Roest?

Video: Wat Te Doen Als Een Gietijzeren Pan Roest?

Video: Wat Te Doen Als Een Gietijzeren Pan Roest?
Video: Zó maak je een gietijzeren pan beter schoon 2024, Maart
Anonim

Momenteel is er een enorme selectie pannen in de winkelrekken, waaronder veel huisvrouwen het erg moeilijk vinden om het juiste product te vinden. Als u neigt naar een gietijzeren exemplaar, kies dan bij aankoop een model van een beproefd merk, omdat dit u zal beschermen tegen het kopen van een koekenpan van laagwaardig metaal.

Wat te doen als een gietijzeren pan roest?
Wat te doen als een gietijzeren pan roest?

Veel huisvrouwen zijn herhaaldelijk tegengekomen dat er na verloop van tijd roest verschijnt op pannen van gietijzer. Roest is, zoals u weet, een product van ijzeroxidatie en in de meeste gevallen is het alleen mogelijk om er vanaf te komen na een grondige reiniging van het keukengerei. Over het algemeen kunnen er verschillende redenen zijn voor het verschijnen van roest, en de belangrijkste is materiaal van lage kwaliteit.

Het feit is dat veel fabrikanten, om de kosten van hun goederen te verlagen, componenten aan het metaal toevoegen die hun kwaliteit negatief beïnvloeden. Houd er daarom bij het kiezen van een gietijzeren koekenpan rekening mee dat een echt hoogwaardig product niet te goedkoop kan zijn. Ook kunnen er sporen van roest in de pan verschijnen door onjuiste verzorging en opslag. Om geen sporen van corrosie tegen te komen, moet je goed voor de afwas zorgen, maar als deze overlast nog steeds je favoriete braadpan raakt, voer dan de volgende manipulaties uit:

- was de pan met een niet-agressief reinigingsmiddel;

- neem een harde borstel en probeer hiermee alle sporen van oxidatie te verwijderen;

- giet voldoende plantaardige olie in de pan om de bodem te bedekken en verwarm vervolgens het keukengerei;

- was de pan met waszeep, spoel goed af en veeg droog.

Heeft u een nieuwe gietijzeren braadpan aangeschaft en wilt u deze zo lang mogelijk representatief houden, volg dan een aantal stappen:

- was de nieuwe pan grondig met zeep en spoel af;

- droog het product, giet er olie in en bak het (dit moet gebeuren met de ventilatieopeningen open, aangezien bakken altijd gepaard gaat met de vorming van een aanzienlijke hoeveelheid rook);

- laat de pan afkoelen, was met afwasmiddel en spoel af.

Het is de moeite waard eraan te denken dat het niet nodig is om een gietijzeren pan te wassen totdat deze "piept", omdat olie in dit geval een beschermende rol speelt en het metaal niet laat oxideren. Als u van plan bent de pan lange tijd niet te gebruiken, vet hem dan in met een kleine hoeveelheid plantaardige olie om roestvorming te voorkomen en veeg hem vervolgens af met een servet.

Aanbevolen: