Hoe Maak Je Een Friteuse Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Friteuse Schoon
Hoe Maak Je Een Friteuse Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Friteuse Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Friteuse Schoon
Video: Zo maak je een frituurpan schoon 2024, Maart
Anonim

Veel mensen houden van gefrituurd voedsel met een knapperige dunne korst. Een friteuse wordt gebruikt om snel allerlei producten te bereiden. Verwijder na elke bereiding voedsel- en olieresten aan de binnenkant en vuile druppels aan de buitenkant. De manier van wassen is afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal waarvan de frituurschaal is gemaakt.

Hoe maak je een friteuse schoon
Hoe maak je een friteuse schoon

Het is nodig

vloeibaar afwasmiddel, keukenpapier, zachte spons, antiaanbaklaag voor afwasmiddel, heet water, keukenzout

instructies:

Stap 1

Haal de afgekoelde kom uit de friteuse. Als het is gemaakt van roestvrij staal, was het dan af met heet water onder de kraan, met een zachte spons en vloeibaar afwasmiddel. Schraap aangebrand voedsel niet weg met een mes of harde borstel - u bederft de glans. Vul de kom met warm zout water of bedek de bodem met nat zout. Twee uur laten staan en wassen met normaal wasmiddel. Verwijder kalkaanslag van de zijkanten van de kom. Veeg de aanslag af met een spons gedrenkt in een azijnoplossing (4,5%) en verwijder de resterende azijn met keukenpapier.

Stap 2

Was de kom met antiaanbaklaag met afwasmiddel en een teflonspons. Voedsel in een kom met deze coating verbrandt niet en je hoeft geen andere wasmiddelen te gebruiken. Was op deze manier niet alleen de kom, maar ook andere verwijderbare onderdelen: mand, deksel. Een friteuse met een vaste bak moet anders schoongemaakt worden. Giet het vet af. Vang eventueel achtergebleven vet op met keukenpapier. Plaats de koude friteuse in de gootsteen. Spons het vettige oppervlak van de kom af met een vochtige, zeepachtige spons en schraap eventueel achtergebleven wasmiddel weg met keukenpapier. Zo spoel je de friteuse af met een beetje water zonder het apparaat te beschadigen. Dit kan voorzichtig worden gedaan door het te kantelen terwijl u afspoelt met water.

Stap 3

Zodra de reiniging van de binnenkant is voltooid, kunt u beginnen met het schoonmaken van de buitenkant van de friteuse en deze te laten glanzen. Reinig het lichaam van vlekken met een spons en afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen vocht op de knoppen en draden van het bedieningspaneel komt. Veeg de friteuse van binnen en van buiten droog met een papieren of stoffen handdoek.

Aanbevolen: