Hoe Maak Je Een Houten Mes?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Houten Mes?
Hoe Maak Je Een Houten Mes?

Video: Hoe Maak Je Een Houten Mes?

Video: Hoe Maak Je Een Houten Mes?
Video: Hoe maak je een simpel mes van hout, touw en lijm. 2024, Maart
Anonim

Meestal zijn messen gemaakt van metaal - dit is een feit. Er zijn echter ook messen die van andere materialen zijn gemaakt. Bijvoorbeeld van hout. Ze hebben hun eigen speciale doel. De volgende aanbevelingen zullen u helpen om met uw eigen handen een houten mes te maken. Houten messen worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Dit is een goedkoop bestek, een campingmes en een mes voor de creativiteit van kinderen.

Hoe maak je een houten mes?
Hoe maak je een houten mes?

instructies:

Stap 1

Het mes kan worden gemaakt door afzonderlijke stukken uit een plaat multiplex van gemiddelde dikte te snijden. Maak hiervoor eerst stencils van de mesdelen van papier: een deel voor het mes en twee delen voor het handvat. Bevestig vervolgens het sjabloon op het triplex, traceer en knip de mesdetails uit. Maak voor bindingen kleine gaatjes aan het begin van het blad en aan beide uiteinden van de handgreepstukken. Alle onderdelen zijn vastgemaakt met metalen pinnen of andere materialen bij de hand.

Stap 2

Een andere mogelijkheid om een mes van hout te maken is een balisongmes gemaakt van houten ijsstokjes. Balisong is een vlindermes, een vouwmes met een lemmet dat zich in opgevouwen toestand verbergt in een handvat gevormd door twee langshelften. Wanneer ze worden geopend, maken deze helften een draai van 180 ° in richtingen tegengesteld aan het mes, waardoor het mes bloot komt te liggen en het handvat wordt gevormd.

Stap 3

Je hebt 4 dunne ijsstokjes nodig, 1 brede ijsstokje, een paar houten tandenstokers om de onderdelen met elkaar te verbinden. Maak eerst een tekening van het mes. Snijd vervolgens volgens de tekening de overtollige delen van de ijsstokjes af.

Stap 4

Boor vervolgens ongeveer 2 mm gaten op de juiste plaatsen op de afgewerkte delen van het mes - dit zijn gaten voor het bevestigen van het handvat, het verbinden met het mes en voor de vergrendeling. Verzamel daarna het mes met tandenstokers.

Stap 5

Ze moeten losjes in de gaten passen, omdat ze dan worden verstevigd met lijm. We steken een klein stokje ijs op tandenstokers. Dit is een mes, het moet gemakkelijk kunnen schuiven. Vervolgens verbinden we alle onderdelen en lijmen we de tandenstokers. Het mes is klaar, je kunt beginnen met spelen.

Aanbevolen: