Hoe Maak Je Een Ketel Aan?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Ketel Aan?
Hoe Maak Je Een Ketel Aan?

Video: Hoe Maak Je Een Ketel Aan?

Video: Hoe Maak Je Een Ketel Aan?
Video: Hoe een verwarmingsketel aansluiten? - zelfbouwpakket verwarming plaatsen. 2024, Maart
Anonim

Sommige gerechten vereisen, naast de ingrediënten waaruit hun samenstelling bestaat, noodzakelijkerwijs speciale gerechten, zonder welke ze eenvoudigweg niet kunnen worden bereid. Het is bijvoorbeeld moeilijk voor te stellen Chinees rundvlees met groenten gemaakt in een eenvoudige koekenpan, en niet in de mode, of de beroemde Oezbeekse pilaf zonder een echte gietijzeren ketel. Omdat het niet lang afkoelt, wordt het gerecht niet volledig op het vuur gebracht, maar eruit gehaald en een tijdje "weggekwist", zodat het uiteindelijk "bereikt". Dat is de reden waarom pilaf en andere populaire oosterse gerechten, wanneer ze worden gekookt in gietijzeren ketels, zo heerlijk sappig en mals blijken te zijn en een volledig unieke smaak hebben. Maar je kunt niet meteen beginnen met koken in een ketel. Het is noodzakelijk om verschillende voorbereidende procedures uit te voeren voordat u hem in "zaken" laat.

Hoe maak je een ketel aan?
Hoe maak je een ketel aan?

Het is nodig

Gietijzeren ketel, olie, steenzout

instructies:

Stap 1

Het feit is dat bij het gieten van ketels machineolie wordt gebruikt, die wordt gebruikt om de mal te smeren zodat het gietijzer er niet aan blijft plakken. Dienovereenkomstig is de eerste stap het verwijderen van deze machineolie van het oppervlak en van de "poriën" van het gietijzer. Er zijn twee manieren om dit te doen:

1. Verwarm de ketel enkele uren op open vuur (2-3) zodat de motorolie opbrandt en uit de gietijzeren poriekanalen komt. Het is beter om dit buiten te doen, want hierdoor komt veel scherpe rook vrij.

2. Verwarm de ketel op een vuur met 1-2 kilogram steenzout tot het zout een rozebruine kleur krijgt. Gooi het zout weg. Deze methode is meer geschikt voor gebruik binnenshuis.

Stap 2

Steek daarna de ketel boven het vuur aan met plantaardige olie. Giet 0,5-1 liter olie in een hete kom (afhankelijk van het volume van de ketel kun je meer nemen), breng het aan de kook. Wacht tot de bodem van de ketel een warme rode tint krijgt. Kantel hem dan voorzichtig naar één kant en steek de loop op deze manier aan één kant aan. Herhaal deze procedure aan alle kanten zodat de hete olie het hele binnenoppervlak van de ketel bedekt. Het duurt nog ongeveer 1, 5-2 uur.

Stap 3

Haal daarna de ketel van het vuur, laat hem volledig afkoelen, giet de olie eruit. Spoel de borden licht af met warm water zonder reinigingsmiddelen en wrijf ze in met een schoon servet dat is ingevet met olie. Verwijder de resterende olie die niet in het gietijzer is opgenomen met keukenpapier en veeg de ketel droog. Nu kunt u beginnen met het bereiden van uw favoriete gerechten.

Aanbevolen: