Een Stomer Ontkalken

Inhoudsopgave:

Een Stomer Ontkalken
Een Stomer Ontkalken

Video: Een Stomer Ontkalken

Video: Een Stomer Ontkalken
Video: Ontkalken en schoonmaken toilet 2024, Maart
Anonim

Wanneer gestoomd, behoudt voedsel de maximale hoeveelheid voedingsstoffen. Daarom is het heel goed om vlees, vis, groenten, desserts in een dubbele boiler te koken. Het heeft een speciaal verwarmingselement waarop alle zouten uit het water snel bezinken. Als de kooktijd in de stomer is afgenomen, kan dit duiden op de aanwezigheid van kalkaanslag op het element.

Een stomer ontkalken
Een stomer ontkalken

Het is nodig

  • - azijn 5%;
  • - citroenzuur.

instructies:

Stap 1

Door het gebruik van hard water vormt zich kalkaanslag. Hoe meer magnesium en calcium in het water, hoe harder het is. Hoe vaak er moet worden schoongemaakt, hangt dus af van deze indicator. In veel stoominstructies staat dat je elke 8 keer moet ontkalken, maar de frequentie kan variëren, afhankelijk van de gebruikte vloeistof, van 6 tot 10 keer bakken. Naast reiniging worden ook pathogene bacteriën en microben verwijderd.

Stap 2

Giet 2-3 kopjes azijn (5%) in het waterreservoir. Voeg water toe tot het maximale niveau zodat het het hele verwarmingselement bedekt.

Stap 3

Installeer de juiste pallet die in de structuur wordt gebruikt. Zet één stoomcompartiment op en sluit het apparaat af met het deksel.

Stap 4

Zet de stomer aan en laat hem ongeveer 10-12 minuten draaien. Als er een kalklaag achterblijft, kunt u de reiniging nog 5 minuten laten staan.

Stap 5

Zet de stomer uit en wacht tot de elementen van het apparaat volledig zijn afgekoeld. Giet alle azijn af met water en spoel de tank grondig.

Stap 6

Evenzo kunt u ontkalken met citroenzuur. Het gebruik ervan zal ook het gewenste effect geven. Gebruik ongeveer 25 gram citroenzuur voor het hele watercompartiment. De reiniging moet 20-25 minuten worden ingeschakeld. Spoel het reservoir na het reinigen grondig uit.

Aanbevolen: