De Beste Pannen: Beoordeling, Beoordelingen Van Fabrikanten

Inhoudsopgave:

De Beste Pannen: Beoordeling, Beoordelingen Van Fabrikanten
De Beste Pannen: Beoordeling, Beoordelingen Van Fabrikanten

Video: De Beste Pannen: Beoordeling, Beoordelingen Van Fabrikanten

Video: De Beste Pannen: Beoordeling, Beoordelingen Van Fabrikanten
Video: WMF Function4 Pannenset 4-delig Mini-review (NL/BE) 2024, Maart
Anonim

Een comfortabele en gezellige sfeer thuis is grotendeels te danken aan de vreugde van de mogelijkheid om heerlijke gerechten te proeven, waarvan de bereiding direct afhangt van keukenapparatuur en keukengerei. En in deze lijst met benodigde keukengerei is het de koekenpan die een van de leidende plaatsen inneemt. Maar om ervoor te zorgen dat een braadpan of een set koekenpannen echte voldoening schenkt bij de bereiding van culinaire hoogstandjes, is het noodzakelijk om heel voorzichtig te zijn met een waardige keuze uit de hele verscheidenheid aan gepresenteerde exemplaren.

Een goede braadpan is de beste hulp voor de huisvrouw
Een goede braadpan is de beste hulp voor de huisvrouw

Om bewust de juiste braadpan te kiezen, moet je rekening houden met een paar simpele regels.

Eerst moet je op de bodem letten. Het mag in geen geval subtiel zijn. De beste optie is om de bodemdikte binnen 5-6 mm te beschouwen. Bovendien moet de diameter idealiter overeenkomen met de diameter van de kookplaat waarop u voedsel wilt bereiden. En de aanwezigheid van een reliëfbodem veronderstelt het maximale volume van zijn individuele fragmenten. Naleving van deze eenvoudige regels bij het kiezen van een braadpan zal de minimale hoeveelheid warmte gelijkmatig over het oppervlak verdelen voor het gemakkelijk bereiden van uw favoriete gerechten.

Ten tweede is de kwaliteit van het handvat van groot belang. De optimale handgreep moet comfortabel in de palm van uw hand passen. Het kan niet dun of dik, licht of zwaar zijn. Er moet ook rekening worden gehouden met een glad oppervlak en een sterke bevestiging (geldt ook voor de verwijderbare versie), met uitsluiting van enige laksheid.

Ten derde is de prioriteit precies het gemiddelde gewicht van de pan, ongeacht de grootte en het volume, dat op zijn beurt moet overeenkomen met het doel.

De keuze van een koekenpan op doel en type coating

De keuze van een koekenpan moet in de eerste plaats worden geleid door het doel ervan. Dat wil zeggen, het universele karakter of de bereiding van bepaalde gerechten zou in dit geval de parameters van deze gerechten moeten bepalen. In deze context zou een koekenpan met dikke zijkanten en bodem ideaal zijn voor het stoven en sudderen van voedsel, terwijl gerechten met dunne zijkanten en bodem beter geschikt zijn om te bakken. Bovendien kun je voor het bakken van zowel vlees als groenten het beste een keramische pan gebruiken. Maar pannenkoeken, pannenkoeken en andere meelproducten bak je het beste op Teflon gerechten.

Een moderne koekenpan is een hightech product
Een moderne koekenpan is een hightech product

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de coating van de pan, omdat de kwaliteit van de voedselbereiding hier direct van afhangt.

De keramische coating zorgt voor een gelijkmatige verwarming van het oppervlak. Het is veilig en duurzaam voor zowel koken als onderhoud.

Teflon heeft uitstekende antiaanbakeigenschappen. Het vereist echter voldoende zorg, omdat schade aan de coating zal leiden tot de toxiciteit van de gerechten.

Het titanium type coating is gemaakt van absoluut milieuvriendelijk materiaal, dat zich bovendien onderscheidt door zijn bijzondere duurzaamheid en slijtvastheid. Een dergelijke pan is echter een orde van grootte duurder dan het gemiddelde, wat volledig gerechtvaardigd is door de gebruiksduur.

Emaille coating is de meest traditionele en democratische optie. Het ondergaat echter vrij snel vervorming.

Rekening houdend met al het bovenstaande, wordt het duidelijk dat keramische en teflon-coatings tegenwoordig het meest in trek zijn bij consumenten.

Keramische en teflon pannen

De keramische coating wordt meestal aangebracht op een gietijzeren, stalen of aluminium basis. Omdat het is gemaakt van chemisch actieve stoffen, kan de veiligheid alleen worden gegarandeerd bij correct gebruik en zorg.

Wat is een braadpan als eten
Wat is een braadpan als eten

Het is belangrijk om te begrijpen dat de keramische koekenpan niet mag worden gebruikt bij het koken van voedsel met olie en vet. Hun coating elimineert de noodzaak voor extra oppervlaktesmering. En zorg moet noodzakelijkerwijs zachtaardig zijn, met uitzondering van harde sponzen en borstels, evenals reinigingsmiddelen die zure of alkalische componenten bevatten. Bovendien moet het kookproces plotselinge temperatuurveranderingen volledig elimineren, bijvoorbeeld wanneer een koude koekenpan op een voorverwarmd fornuis wordt geplaatst.

Het is ook noodzakelijk om te onthouden over servies, met uitzondering van het gebruik van metalen lepels en spatels. Ook is de keramische pan niet geschikt voor inductiekookplaten en kookplaten. Bij het kiezen van een keramische koekenpan moet u zich laten leiden door de prijzen, aangezien merkfabrikanten niet per definitie goedkope "keramiek" kunnen hebben. De erkende leiders van het segment zijn de handelsmerken TVS (Italië), BEKA (België), Patlon (Japan).

Pannen met antiaanbaklaag (Teflon) zijn erg handig en veilig in gebruik bij temperaturen tot +200 graden Celsius. Als bij het koken meer verhitting nodig is, moet dit type pannen van gebruik worden uitgesloten, omdat in dit geval teflon dampen begint af te geven die schadelijk zijn voor de gezondheid. In andere gevallen is deze antiaanbaklaag een absoluut milieuvriendelijk materiaal waarvan het gebruik praktisch verantwoord is. De zorg voor dergelijke pannen is precies hetzelfde als voor keramische producten. Het is belangrijk om te onthouden dat Teflon kookgerei met een beschadigde coating niet mag worden gebruikt.

Bekende merken van Teflon pannen zijn onder andere Tefal, TVS, Kulinar, Burletti, Epicure en Ballarini.

Beoordeling van pannen en fabrikanten

Het type en het doel van de pan zijn de bepalende parameters voor de selectie. Ondanks het feit dat er tegenwoordig universele monsters zijn, is de focus op bepaalde soorten warmtebehandelingen en zelfs op karakteristieke gerechten nog steeds een prioriteit. Door de variëteiten van dit gerecht te begrijpen, kunt u gemakkelijk de gewenste optie kiezen.

De keuze van een koekenpan is een belangrijke gebeurtenis
De keuze van een koekenpan is een belangrijke gebeurtenis

Volgens het fabricagemateriaal zijn pannen onderverdeeld in gietijzer, staal, titanium, aluminium, keramiek en teflon. Maar dat is niet alles. Er zijn categorieën pannen zoals pannenkoek, grill en WOK.

De eersten onderscheiden zich door een vrij dikke en absoluut vlakke bodem met lage zijkanten. Een designkenmerk van dit kookgerei is ook de aanwezigheid van een lange steel, wat het erg handig maakt voor het bereiden van culinaire hoogstandjes van meel.

De grillpan heeft een specifieke geribbelde bodem, waardoor het eten niet in olie wordt gedrenkt en er een krokante korst ontstaat. De eigenaardigheid van dit gerecht is de vierhoekige vorm en het voelbare gewicht.

De WOK pan heeft een platte bodem en uitlopende randen en twee handvatten. Hierop kunt u op elke kookplaat of fornuis exotische gerechten uit de Aziatische keuken bereiden.

Na een gedetailleerde analyse van pannen in verschillende vormen en soorten, evenals de gebruikte materialen, kunt u een bepaalde beoordeling in aflopende volgorde weergeven.

Dus de meest populaire bases: gietijzer, titanium, staal, aluminium.

De meest gevraagde coatings op de markt: keramiek, teflon.

De meest populaire soorten braadpannen zijn de volgende: pannenkoek, grill, WOK.

Het meest voorkomende gebruik wordt precies waargenomen voor frituur- en karkasproducten.

Populaire matches: de diameter van de bodem van het kookgerei en de brander, het materiaal bij het type pan en het type fornuis.

De noodzakelijke toevoegingen aan dit type kookgerei zijn een deksel en een handvat.

Op basis van de populariteit van merken koekenpannen kan de volgende fabrikantbeoordeling worden afgeleid:

-Tefal;

- Rondell;

- TV's;

- Kukmara;

- Ballirini;

- Zwitserse diamant;

- Neva-Metaal;

- Gerechten. Biol.

Welke pannen kunnen niet worden gekocht?

Aangezien hierboven een gedetailleerd overzicht is gemaakt van de soorten pannen en fabrikanten op basis van hun beoordelingen, is het voor de eerlijkheid noodzakelijk om in de meest algemene vorm de negatieve parameters van dit keukengerei te vermelden die kunnen worden gevonden bij zorgvuldig onderzoek van de externe en interne kanten.

Koekenpan - de eerste assistent in de keuken
Koekenpan - de eerste assistent in de keuken

Het oppervlak moet vrij zijn van krassen, schilfers en scheuren.

De aangebrachte tekening mag niet worden gewist in contact met de hand.

Als de bodem van de schaal een reliëfpatroon heeft, moet deze uniform zijn, met uitzondering van scherp onderscheiden elementen.

Het handvat en het deksel van de pan moeten van voldoende kwaliteit zijn, wat inhoudt dat er geen gebreken zijn in de naden en scheuren.

Het product mag geen sterke of onaangename geur hebben.

Vermijd voorraadaankopen wanneer defecte goederen worden verkocht. Dit wordt immers een directe oorzaak van schade aan de menselijke gezondheid.

Aanbevolen: