Hoe Installeer Ik Een Manometer?

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Manometer?
Hoe Installeer Ik Een Manometer?

Video: Hoe Installeer Ik Een Manometer?

Video: Hoe Installeer Ik Een Manometer?
Video: Hoe installeer ik een CV - Woonwebsite.nl 2024, Maart
Anonim

Een manometer is een speciaal apparaat voor het meten van druk. Dergelijke apparaten zijn van verschillende typen, met name hoge en lage manometers worden onderscheiden. Over het algemeen zien ze eruit als apparaten die in een kleine behuizing zijn gemaakt. Bovendien kunnen ze met een extra temperatuurschaal zijn of speciaal ontworpen voor het meten van de druk van ijle gassen (vacuümmeters).

Hoe installeer ik een manometer?
Hoe installeer ik een manometer?

instructies:

Stap 1

De manometer moet in de regel zo worden geïnstalleerd dat de aflezingen duidelijk zichtbaar zijn voor het bedienend personeel.

Stap 2

De nominale diameter van het manometerlichaam, dat op een hoogte van maximaal twee meter vanaf het niveau van de observatieplaats is geïnstalleerd, moet ongeveer 100 mm zijn, niet minder. Op een hoogte van twee tot drie meter - niet minder dan 160 mm. Tegelijkertijd is het verboden een manometer te installeren op een hoogte van meer dan drie meter vanaf het niveau van de observatieplaats.

Stap 3

Tussen de manometer en het vat moet een speciale driewegklep of een apparaat dat deze vervangt, worden geïnstalleerd, waardoor de manometer periodiek kan worden gecontroleerd met behulp van een regelapparaat.

Stap 4

Indien nodig, vooral vanwege de werkomstandigheden, evenals de eigenschappen van het werkmedium, rust de manometer uit met een sifonbuis, een olieapparaat, een buffer en andere extra elementen die een betrouwbare werking van de manometer kunnen garanderen en beschermen van directe omgevings- en temperatuureffecten.

Stap 5

Manometers en pijpleidingen die deze met het vat verbinden, moeten goed worden beschermd tegen bevriezing.

Stap 6

Sluit vervolgens de monometer zelf aan. Draai het vast op het T-stuk, iets kort van de monometer zelf, om lucht te verdrijven.

Stap 7

Manometers mogen in dergelijke gevallen niet worden gebruikt wanneer: er geen zegel of stempel met een markering op de noodzakelijke controle is, de controleperiode is verstreken, en ook als de naald van de manometer niet terugkeert naar de nulwaarde van de schaal wanneer deze is uitgeschakeld en als het glas van de manometer is gebroken of als er zelfs maar kleine schade is die de juistheid van de metingen kan beïnvloeden.

Stap 8

Als er een storing wordt geconstateerd, moet de manometer ter reparatie worden opgestuurd. Reinig de manometer voor oplevering voor reparatie van vuil en roest.

Aanbevolen: