Hoe Koperen Producten Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe Koperen Producten Schoon Te Maken?
Hoe Koperen Producten Schoon Te Maken?

Video: Hoe Koperen Producten Schoon Te Maken?

Video: Hoe Koperen Producten Schoon Te Maken?
Video: Duiten schoonmaken met 4 dingen uit de keuken 2024, Maart
Anonim

Koperen producten, of het nu antieke snuisterijen, decoratieve voorwerpen of munten zijn, of keukengerei, komen vaak voor in ons leven. Ze zijn in staat om het interieur net een luxe aristocratische uitstraling te geven, maar ook de indruk volledig te bederven als ze er dof of groen uitzien. Er zijn veel populaire methoden voor het reinigen van koperproducten en methoden die worden gebruikt door professionele restaurateurs.

Hoe koperen producten schoon te maken?
Hoe koperen producten schoon te maken?

instructies:

Stap 1

Als we het hebben over objecten die groot zijn of deel uitmaken van het decor, en er is geen manier om ze van de muur te verwijderen of in een container te plaatsen, volstaat het om het oppervlak van het object te wrijven met een halve citroen, borstel het en spoel het vervolgens af met water. Om de kledingstukken te laten glanzen, wrijft u ze in met een mengsel van bloem, zout en azijn en poetst u ze vervolgens op met een zachte doek.

Stap 2

Als je koperen schalen in huis hebt, controleer dan zorgvuldig de toestand ervan: koper dat groen en grijs is geworden, wordt giftig, het wordt niet aanbevolen om het te gebruiken om te koken, het kan aanzienlijke schade toebrengen aan de gezondheid. Als dit al is gebeurd, kun je ze het beste gewoon als decoratieve items achterlaten. De eenvoudigste manier om koper te reinigen is door het simpelweg in zeer heet water met toevoeging van afwasmiddel te leggen, een beetje in te wrijven en af te spoelen met schoon water.

Stap 3

Zeer oude en sterk vervuilde koperen voorwerpen kunnen in een azijnoplossing met een beetje zout worden gedaan en aan de kook worden gebracht. Wanneer het product is afgekoeld, moet het worden afgespoeld in warm water en worden drooggeveegd met een zachte doek.

Stap 4

Als u munten of antiek wilt schoonmaken die van grote waarde kunnen zijn, moet u naar de professionals luisteren. Kijk allereerst naar de aard van de vlekken Heldergroene plaque kan worden verwijderd door het object in een 10% oplossing van citroenzuur te plaatsen, het lost de plaque op en is niet schadelijk voor het product Er ontstaat een gelige plaque door contact met lood, maar kan gemakkelijk worden verwijderd met gewone 9% azijn. De roodachtige kleur wordt verwijderd door het object onder te dompelen in een 5% ammoniakoplossing of minder agressief ammoniumcarbonaat. Om de producten beter verkoopbaar en presentabel te maken, adviseren professionals een kunstmatig patina aan te brengen. Voeg voor een liter gedestilleerd water vijftig gram kopersulfaat (verkocht in een tuinwinkel) en vijf gram kaliumpermanganaat toe. Verwarm de oplossing, maar breng hem bijna aan de kook, plaats er een voorwerp in en draai hem soms om. Wanneer u de gewenste kleur hebt bereikt, stopt u het proces en droogt u af. Het effect kan worden behouden met een beschermende coating gemaakt van een mengsel van alcohol en benzeen in gelijke verhoudingen.

We hopen dat deze tips je zullen helpen om de ongerepte schoonheid van je koperen sieraden te bereiken.

Aanbevolen: