Hoe Maak Je Een Samovar Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Samovar Schoon
Hoe Maak Je Een Samovar Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Samovar Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Samovar Schoon
Video: Hoe maak je de waterkoker schoon van kalkaanslag? Hoe kalkaanslag uit de waterkoker te verwijderen? 2024, Maart
Anonim

Er wordt aangenomen dat een echte samovar het huis kan vullen met de Russische geest en vakantie. Als u dit apparaat echter met de hand hebt gekocht, moet u de "dikbuikige" voor gebruik grondig wassen. Hoe u dit het meest efficiënt en gemakkelijk kunt doen, moet u in meer detail vertellen.

Hoe maak je een samovar schoon
Hoe maak je een samovar schoon

instructies:

Stap 1

Demonteer de samovar. In de regel hebben ze weinig verwijderbare onderdelen: een kraan en een sleutel ervan, een standaard en mogelijk handgrepen en een kroon. In de meeste gevallen zal deze lijst maar halfvol zijn.

Stap 2

Vul de samovar met water. Om te beginnen kun je gewoon kraanwater gebruiken, nadat je het kraangat hebt dichtgestopt. Zorg ervoor dat de samovar niet lekt of doorboord is. Als ze nog steeds worden gevonden, verzegel ze dan door een klein stukje aluminium te solderen of gebruik een speciaal vloeibaar rubber.

Stap 3

Begin met het grootste deel van de wasbeurt nadat de samovar is gepatcht. Eerst moet je het binnenste gedeelte wassen. Vul eerst de kolf van het apparaat met heet water gemengd met een reinigingsmiddel. U kunt een gewone spons gebruiken als het gat in het deksel breed genoeg is om in uw hand te passen. Als dit niet mogelijk is, koop dan een nieuwe borstel of een speciale borstel.

Stap 4

Nadat de samovar volledig is schoongemaakt, moet u deze opnieuw vullen met water met toevoeging van ontsmettingsmiddelen. Breng minimaal een gemiddelde concentratie kaliumpermanganaatoplossing aan. Spoel de kolf opnieuw grondig en ga dan verder met de volgende stap.

Stap 5

Reinig de buitenkant van de samovar met afwasmiddel zoals je deed aan de binnenkant. Het enige verschil tussen het schoonmaken van de buitenkant is dat je het hier niet hoeft te ontsmetten, maar wees voorzichtig met de plekken waar de onderdelen elkaar raken. In de regel eist "leeftijd" op deze plaatsen zijn tol van de samovar, en als u deze te grondig en te actief schoonmaakt, kunt u de behuizing beschadigen en nieuwe scheuren veroorzaken.

Stap 6

Verzamel de samovar na het schoonmaken en kook het water erin minstens twee keer voordat je thee drinkt - dit is een must om bacterieresten te doden en eventuele reinigingsmiddelen te verwijderen die niet kunnen worden afgewassen, die gevaarlijker kunnen zijn dan de bacteriën zelf.

Aanbevolen: