Een Messenslijper Is Een Onmisbaar Hulpmiddel In Elke Keuken

Inhoudsopgave:

Een Messenslijper Is Een Onmisbaar Hulpmiddel In Elke Keuken
Een Messenslijper Is Een Onmisbaar Hulpmiddel In Elke Keuken

Video: Een Messenslijper Is Een Onmisbaar Hulpmiddel In Elke Keuken

Video: Een Messenslijper Is Een Onmisbaar Hulpmiddel In Elke Keuken
Video: Cool mes slijpen boorkop 2024, Maart
Anonim

Veel vrouwen geloven nog steeds dat de eerste taak van een man in huis is om messen te slijpen. De stelling is gedeeltelijk waar, want in feite is het moeilijk om een hakmes correct te slijpen, je moet een hoek aanhouden, je moet het aantal bewegingen kiezen. Deze belangrijke vaardigheid van de eigenaar in onze tijd is echter vereenvoudigd door huishoudelijke apparaten - messenslijpers.

Een messenslijper is een onmisbaar hulpmiddel in elke keuken
Een messenslijper is een onmisbaar hulpmiddel in elke keuken

Om het mes als een scheermes te laten worden, moet je de balk minimaal 100 bewegingen maken. De hoek moet ook correct worden gehouden, anders is al het werk tevergeefs. Een metalen mes pas op het eerste gezicht slijpen is eenvoudig. Met keramische messen is het nog moeilijker. Ja, ze zijn lang dof, zijn licht in vergelijking met traditionele frezen, maar er zijn ook valkuilen - keramiek is een nogal kwetsbaar materiaal en je moet het nog steeds slijpen, en dit zal veel moeilijker zijn dan het slijpen van een gewoon metalen hakmes.

Methoden voor het slijpen van messen

Messen worden op drie manieren geslepen. De eerste is handmatig of mechanisch slijpen, het wordt gedaan met behulp van speciale stenen of handslijpmachines; de tweede manier is om elektrische slijpers te gebruiken; de derde methode wordt aankleden of half slijpen genoemd, waarvoor een speciaal gereedschap wordt gebruikt - musat.

Elektrische slijpers

Elektrische slijpers maakten handmatig werk heel eenvoudig. Nu zijn de messen veel gemakkelijker en sneller te slijpen. Met behulp van deze apparaten is het mogelijk om in korte tijd een vrij grote partij keukengereedschap professioneel en snel te slijpen. De elektrische slijper is gemakkelijk te gebruiken, neemt weinig ruimte in beslag in de keuken, als hij correct en correct is geconfigureerd, kan zelfs een vrouw het slijpen gemakkelijk aan. De enige nadelen van deze apparaten zijn dat ze werken vanuit het netwerk en niet geschikt zijn voor het slijpen van Japanse messen. Japanse messen worden alleen met de hand geslepen, daarnaast produceren veel fabrikanten hun eigen slijpgereedschap en gedetailleerde gebruiksaanwijzingen voor elk merk.

Met de hand slijpen

Het handmatig slijpen van messen wordt uitgevoerd met behulp van speciale stenen of mechanische slijpers. Het is raadzaam om dergelijke dingen voor gebruik in water onder te dompelen. Hierdoor wordt het schurende oppervlak ontdaan van stof en lucht die tussen de harde deeltjes vastzit. Nadat de bubbels zijn uitgekomen, haal je de steen eruit (mechanisch slijpapparaat) en ga je aan het werk. Steek het mes in de gleuf van de machine en beweeg het in een horizontale voorwaartse beweging heen en weer. Na het slijpen worden het mes en het apparaat gewassen en gedroogd.

Musat bewerken

Half slijpen of rechttrekken met musat wordt indien nodig uitgevoerd. Dit is nodig om de scherpe maar gebogen rand van het mes, die onzichtbaar is voor het oog, maar het mes niet kan snijden, uit te lijnen. Hierdoor blijft het mes veel langer scherp.

Wat voor soort slijpvorm je voor een mes moet kopen, is aan jou. De keuze aan messenslijpers is zeer ruim qua uiterlijk, formaat en kleur.

Aanbevolen: