Hoe Zorg Je Voor Roestvrijstalen Schalen

Inhoudsopgave:

Hoe Zorg Je Voor Roestvrijstalen Schalen
Hoe Zorg Je Voor Roestvrijstalen Schalen

Video: Hoe Zorg Je Voor Roestvrijstalen Schalen

Video: Hoe Zorg Je Voor Roestvrijstalen Schalen
Video: Чем заниматься на самоизоляции ?? Что делать ? 2024, Maart
Anonim

Roestvrijstalen kookgerei heeft unieke eigenschappen en de hoogste kwaliteit, maar vereist tegelijkertijd speciale zorg. Om het schoon te maken en te wassen, kunt u geen verschillende poeders of andere agressieve middelen gebruiken - ze kunnen lelijke krassen achterlaten op het oppervlak van dergelijke producten.

Hoe zorg je voor roestvrijstalen schalen
Hoe zorg je voor roestvrijstalen schalen

Het is nodig

  • -zeep;
  • - schuimspons;
  • -azijn;
  • -plantaardige olie;
  • - niet-agressieve reinigingsmiddelen.

instructies:

Stap 1

Als je net een roestvrijstalen pannenset hebt gekocht, was deze dan voor het eerste gebruik met water en zeep en veeg hem daarna grondig schoon. U kunt de stickers op de producten als volgt verwijderen: bevochtig ze met warm water en verwijder ze voorzichtig met een plastic voorwerp.

Stap 2

Om het verbrande voedsel van roestvrijstalen borden te verwijderen, vult u het met heet water en zeep en houdt u het 5-10 minuten op matig vuur. Na deze procedure kan het vuil worden verwijderd met een gewone schuimspons.

Stap 3

Als zich een witte laag vormt, veroorzaakt door hard water, giet dan een oplossing van water en azijn (een kleine hoeveelheid) in de schaal, zet op het vuur en breng aan de kook. Om kalkaanslag te voorkomen, zout je eten tijdens het koken pas nadat het water in de pan is gekookt.

Stap 4

Het is ook goed mogelijk om dergelijke producten in een speciale machine te wassen, maar zorg ervoor dat u ze eerst laat weken - om voedselresten te verwijderen. Daarnaast dient u RVS schalen in de machine te plaatsen met de handgrepen naar beneden en in de daarvoor geschikte cellen. Verwijder de vaat onmiddellijk na het wassen, anders kan het vocht er blauwachtige strepen of vlekken op veroorzaken.

Stap 5

Als u de afwas met de hand afwast, gebruik dan alleen milde afwasmiddelen en warm water. Spoel het na het wassen af onder stromend water en droog het af.

Stap 6

Het is ten strengste verboden om roestvrijstalen schalen schoon te maken met verschillende metalen sponzen en andere soortgelijke voorwerpen die het oppervlak kunnen beschadigen.

Stap 7

Koel de gerechten niet kunstmatig (bijvoorbeeld onder water), maar laat ze beter zelf afkoelen. En het allerbelangrijkste: bewaar geen gekookte gerechten in roestvrijstalen gerechten, omdat het uiterlijk onder invloed van zout of verschillende zuren kan verslechteren.

Stap 8

Wat betreft de verzorging van roestvrijstalen kookgerei met een antiaanbaklaag, ook hier zijn er enkele eigenaardigheden. Voordat u het product gaat gebruiken, moet u het binnenoppervlak van de producten met plantaardige olie smeren.

Stap 9

Zet geen lege roestvrijstalen schalen op het vuur, en denk er ook aan dat de afmeting van de kookplaat niet groter mag zijn dan de afmeting van de bodem van het product. Tegelijkertijd is het zeer ongewenst om metalen voorwerpen te gebruiken tijdens het koken. Zachte siliconen peddels zijn hiervoor het meest geschikt.

Stap 10

Roestvrij staal is een van de materialen van de hoogste kwaliteit voor de productie van serviesgoed. Dergelijke producten zijn zeer goed bestand tegen corrosie en zuren. En een goede verzorging van roestvrijstalen schalen zorgt ervoor dat u hun mooie uiterlijk zo lang mogelijk behoudt.

Aanbevolen: