Hoe Acryl Vloerpolish Te Gebruiken?

Inhoudsopgave:

Hoe Acryl Vloerpolish Te Gebruiken?
Hoe Acryl Vloerpolish Te Gebruiken?

Video: Hoe Acryl Vloerpolish Te Gebruiken?

Video: Hoe Acryl Vloerpolish Te Gebruiken?
Video: AMAZON ACRYLIC NAIL KIT DEMO | doing my own nails at home 2024, Maart
Anonim

Deze ééncomponent acryllak op waterbasis wordt erkend als de beste afwerking voor natuurlijke houten vloeren. Dergelijke vernissen bevatten geen oplosmiddelen en hebben geen irriterende geur.

gelakt parket
gelakt parket

Eigenschappen van acrylvernis

De kleur van dit soort vernis is meestal transparant, maar sommige composities zijn mat wit, het hangt allemaal af van de eigenschappen en de fabrikant. De structuur van een lak met een goede houdbaarheid is uniform, ongeacht hoe lang deze onbeweeglijk heeft gestaan. Er kan zich een bevroren, vrij dichte film vormen op het oppervlak, wat wijst op een schending van de opslagtemperatuur of de dichtheid van de container.

In een gesloten originele verpakking moet de lak minimaal 12 maanden worden bewaard. De opslagtemperatuur moet van +1 tot + 35 ° C zijn.

Voordat u de vernis over een groot gebied aanbrengt, of het nu vertrouwd hout op de gemiddelde breedtegraad of exotisch hout is, moet u een klein gebied testen. Vernissen op waterbasis op veel houtsoorten kunnen op onverwachte manieren zeer grote verkleuringen veroorzaken.

Vervolgens is voorzichtigheid geboden met materialen die in contact komen met de vloer en tegelijkertijd weekmakers in hun samenstelling bevatten. Dit kunnen de wielen van stoelen en de achterkant van sommige tapijten zijn, en ze veroorzaken ook vaak een kleurverandering in de lak.

Op een droge ondergrond wordt gereinigd zonder het gebruik van schurende reinigingsmiddelen en scherpe voorwerpen.

Methoden en voorwaarden voor het gebruik van acrylvernis

Bij toepassing op het oppervlak mag de minimumtemperatuur niet lager zijn dan 8 ° C. Temperaturen al onder de 15°C maken het erg moeilijk voor de lak om te drogen en verlengen de droogtijd. Als de temperatuuromstandigheden correct zijn, wordt de applicatie uitgevoerd met een zachte borstel of roller en slechts in één richting. Het aantal lagen om het gewenste effect te bereiken kan verschillen, maar is in de regel niet minder dan 3. Voer indien nodig een tussenslijping uit.

Bij een omgevingstemperatuur van ongeveer 20 ° C droogt de vernislaag ongeveer 2 uur, maar de belasting kan niet eerder worden uitgevoerd dan 12 uur nadat de laatste laag is aangebracht. De lak krijgt pas na 8-14 dagen de uiteindelijke hardheid, tot die tijd is het veel gemakkelijker om hem te beschadigen.

Brandveiligheidseisen bij het werken met dergelijke vernissen voorzien niet in speciale maatregelen, omdat de stof niet ontvlambaar is.

Voor aanvang van de werkzaamheden moet het parketoppervlak zorgvuldig worden gepolijst, geschuurd en mag het geen resten van vetten, oliën, verf, was, houtstof bevatten. Elke volgende laag wordt pas aangebracht nadat de vorige volledig is opgedroogd. Om het effect van het optillen van houtvezels in het werk te voorkomen, wordt een fijn schuurpapier 120 en hoger gebruikt voor het uiteindelijke slijpen van de laag.

Vóór de eerste toepassing kunt u beschermende of decoratieve antiseptica aanbrengen die compatibel zijn met dit type vernis.

Aanbevolen: