Hoe Aluminium Kookgerei Thuis Schoon Te Maken?

Hoe Aluminium Kookgerei Thuis Schoon Te Maken?
Hoe Aluminium Kookgerei Thuis Schoon Te Maken?

Video: Hoe Aluminium Kookgerei Thuis Schoon Te Maken?

Video: Hoe Aluminium Kookgerei Thuis Schoon Te Maken?
Video: Aluminium reinigen met warm water 2024, Maart
Anonim

Aluminium gerechten zijn erg populair, ze koken er tweede gangen in, koken compotes en gelei. Het grote voordeel van aluminium potten is dat ze relatief goedkoop zijn. Het nadeel is dat aluminium kookgerei snel zijn uiterlijk verliest bij onjuist onderhoud.

Hoe aluminium kookgerei thuis schoon te maken?
Hoe aluminium kookgerei thuis schoon te maken?

Voordat u aluminium gerechten gaat afwassen, moet u ze volledig laten afkoelen, anders trekken vet- en koolstofafzettingen in het zachte materiaal en wordt het veel moeilijker om de pan af te wassen.

Giet geen koud water in heet aluminium kookgerei, anders wordt het donker, barst het en vervormt het., je moet eerst de pan of koekenpan afkoelen, dan water toevoegen, een beetje schaafsel van wasmiddel toevoegen en een half uur laten staan. Na verloop van tijd zal het voedsel gemakkelijk van de wanden van het keukengerei komen.

Het wordt niet aanbevolen om aluminium borden in de vaatwasser te wassen, omdat dit proces leidt tot het verschijnen van strepen op het metaal. Veeg het aluminium na het wassen met de hand droog met een zachte, droge handdoek. Trouwens, je kunt aluminium borden alleen wassen met zachte sponzen, metalen sponzen en borstels zijn hier niet geschikt, omdat ze diepe krassen achterlaten op het oppervlak van het keukengerei. Hetzelfde geldt voor schuurpoeders. Na verloop van tijd wordt aluminium kookgerei donkerder en verschijnen er donkere vlekken. Het is heel goed mogelijk om de gerechten terug te brengen naar hun oorspronkelijke uiterlijk, het belangrijkste is om enkele regels en aanbevelingen correct te volgen.

het is noodzakelijk om de spons nat te maken met een gefermenteerde melkdrank of komkommerpekel en een paar uur te laten staan, daarna goed af te spoelen met stromend water en droog te vegen. U kunt de glans op het oppervlak van de vaat teruggeven met behulp van tafelazijn, die ook moet worden ingesmeerd met een spons, vervolgens moet worden afgespoeld en gedroogd., het is noodzakelijk om het in een grote bak of emmer te doen, het te vullen met water en 9% azijn en citroensap in gelijke verhoudingen toe te voegen, zet het dan op gas, breng aan de kook en kook nog eens 15-20 minuten, dan laat het water weglopen, laat het keukengerei afkoelen, spoel af met koud water en droog het af. Citroensap en azijn kunnen worden vervangen door citroenzuur.

Aanbevolen: