Hoe De Waterdruk In Een Appartement Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Waterdruk In Een Appartement Te Verhogen?
Hoe De Waterdruk In Een Appartement Te Verhogen?

Video: Hoe De Waterdruk In Een Appartement Te Verhogen?

Video: Hoe De Waterdruk In Een Appartement Te Verhogen?
Video: Cv-ketel bijvullen 2024, Maart
Anonim

De situatie dat het water in een dun straaltje stroomt als de kraan open staat, is bij heel wat bewoners bekend. Onvoldoende hoofd kan tijdelijk of permanent zijn en veel overlast veroorzaken. Als oproepen naar nutsbedrijven niet tot een positief resultaat hebben geleid, kunt u proberen de waterdruk zelf te verhogen.

Hoe de waterdruk in een appartement te verhogen?
Hoe de waterdruk in een appartement te verhogen?

Het is nodig

  • - drukverhogingspomp;
  • - automatisch pompstation.

instructies:

Stap 1

De redenen voor lage druk in het watertoevoersysteem kunnen verschillen, van gedeeltelijke verstopping van leidingen met zoutafzettingen tot de locatie van een appartement op de bovenste verdiepingen van een hoogbouw. In het geval dat de nutsbedrijven de situatie niet kunnen of willen corrigeren, kunt u proberen dit zelf op te lossen door een extra pomp te installeren.

Stap 2

Evalueer eerst hoe water het appartement binnenkomt, de keuze van de pomp hangt hiervan af. Als het uit de kraan stroomt, maar de druk is altijd laag, moet een drukverhogingspomp worden geïnstalleerd. Als het helemaal niet bestaat, maar op de verdieping eronder, heb je een zelfaanzuigend pompstation nodig.

Stap 3

Sluit de drukverhogingspompen af in de watertoevoer bij de ingang van het appartement. Het kan in twee modi werken, automatisch en handmatig. De eerste optie heeft de voorkeur - de pomp wordt ingeschakeld wanneer de kraan opent en de vereiste druk behoudt. Zodra u de kraan sluit, schakelt de automatisering de pomp uit. In handmatige modus werkt het geforceerd, zonder automatisering. Deze modus zorgt voor een constante waterdruk, zelfs bij lage druk, maar vereist het uitschakelen van het apparaat na beëindiging van het ontleden van water. Als er helemaal geen water in het systeem zit, kan de pomp doorbranden. In de automatische modus schakelt de elektronica de pomp uit wanneer de druk onder de minimaal toegestane druk zakt.

Stap 4

Installeer een automatisch pompstation bestaande uit een pomp, meestal een centrifugaalpomp, een hydraulische accumulator, een regeleenheid en een manometer. Het is groot genoeg, dus het zal nodig zijn om een plaats te vinden om het te installeren. Dankzij een hydraulische accumulator met elastisch membraan blijft de benodigde druk in het systeem altijd op peil. Wanneer deze onder de nominale waarde komt, wordt de pomp ingeschakeld en wordt water in de batterij gepompt. Zodra de druk het maximale niveau bereikt, wordt de pomp uitgeschakeld. De terugslagklep voorkomt dat er water terugstroomt in de watertoevoer.

Stap 5

Houd er rekening mee dat pompstations goed werken in particuliere huizen, maar in een gebouw met meerdere verdiepingen kunnen er bij de installatie een aantal problemen optreden. Met name als er een tekort aan water is, zal de pomp lucht gaan aanzuigen via de open kranen van de buren, wat in ieder geval zal leiden tot een situatie waarin uw kranen een mengsel van water en lucht zullen "spugen". Als er een grote hoeveelheid lucht is, stopt de centrifugaalpomp met werken en moet u het systeem opnieuw vullen met water om het te starten. Daarom is het beter om de eerste optie te overwegen - het installeren van een drukverhogingspomp. Als het water helemaal niet naar uw vloer stijgt, vraag dan de nutsbedrijven om dit probleem op te lossen.

Aanbevolen: