Hoe Maak Je Een Zelfgemaakt Mes?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zelfgemaakt Mes?
Hoe Maak Je Een Zelfgemaakt Mes?

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakt Mes?

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakt Mes?
Video: Hoe maak je een mes? 2024, Maart
Anonim

Een mes is een onmisbaar attribuut in elke keuken, in de zak van elke jager en visser. Vaak voldoen de messen niet aan onze eisen en moeten we ze keer op keer vervangen, nieuwe kopen. Je kunt zelf een echt goed en handig mes maken, rekening houdend met de kenmerken van je hand en je voorkeuren in het lemmet en handvat.

Hoe maak je een zelfgemaakt mes?
Hoe maak je een zelfgemaakt mes?

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om een mes te maken. De eerste is om een kant-en-klaar mes te kopen en dit op het handvat te installeren. Deze methode is eenvoudig, maar het kost vaak veel geld en tijd om geschikte materialen te vinden. Daarom is het de moeite waard om de tweede methode te overwegen om zelf een mes te maken, die goedkoper is.

Stap 2

Koop een gewoon keukenmes in de maat die je wilt op de markt. Verwijder het handvat.

Stap 3

Slijp en slijp de plaat van je mes op het amaril. Vorm de plaat vanaf de handgreepzijde tot het gewenste profiel zodat deze past bij de geplande handgreep. Al dit werk kan in een paar uur worden gedaan en je hebt een mes dat bij je past.

Stap 4

Bedek (wind) het handvat over de draad in verschillende lagen met een mooie tape, lap, elektrische tape, nadat u het handvat eerder met lijm hebt ingevet. Vergeet niet om een plek om te rusten voor uw vingers achter te laten, indien nodig vijl met een vijl, zodat u de gewenste vorm krijgt. De wikkellaag kunt u zelf kiezen, hierbij is het belangrijk om rekening te houden met hoe u het handvat wilt zien en voor welke doeleinden het mes gebruikt gaat worden. Als u een hard en ruw handvat nodig heeft, kunnen rivierzand, zaagsel, kiezels en andere kleine voorwerpen op de lijm worden geplaatst.

Stap 5

Knip de houten handvatkussens uit. Lijm de pads op de plaat. Wikkel de draad op de verlijmde onlays in één laag over de gehele lengte. Door een dergelijke wikkeling kunnen de voeringen niet plat blijven zonder opzij te gaan.

Wacht tot de lijm droog is.

Aanbevolen: