Mosterd Kweken Voor Salade

Inhoudsopgave:

Mosterd Kweken Voor Salade
Mosterd Kweken Voor Salade

Video: Mosterd Kweken Voor Salade

Video: Mosterd Kweken Voor Salade
Video: Kweek je eigen salade! - ANGELO - Tuintip #5 2024, Maart
Anonim

Salademosterd is een eenjarige, vroegrijpe, kouderesistente plant. Het dankt zijn naam aan de licht kruidige smaak van bladeren, die doet denken aan de smaak van tafelmosterd. Salademosterd bevat veel kalium, vitamine C, provitamine A, evenals calcium-, fosfor- en ijzerzouten. Alle soorten mosterdmosterd zijn vroeg rijp (het duurt 20-30 dagen van zaaien tot oogsten). Het kan op elk moment worden gezaaid.

Mosterd kweken voor salade
Mosterd kweken voor salade

instructies:

Stap 1

De grond voor het zaaien van salademosterd wordt in de herfst voorbereid: ze graven op, compost, superfosfaat, kaliumchloride erin. Voor het zaaien in het voorjaar wordt een perceel uitgegraven op zware gronden, op lichte gronden worden ze losgemaakt. Zaaien moet elke 10-12 dagen tot half augustus. Je moet in rijen zaaien met een rijafstand van 25-30 cm. De mosterd wordt uitgedund, waarbij een opening van maximaal 5 cm op een rij overblijft en vervolgens tot 10 cm.

Stap 2

Na het uitdunnen worden de planten gevoed met stikstofmeststoffen en een oplossing van toorts, kippenuitwerpselen. De planten worden geoogst op een hoogte van 10-15 cm. Als u in de herfst mosterd zaait, is dit een goed middel tegen de draadworm die de aardappelen beschadigt.

Stap 3

Salademosterd wordt ook thuis gekweekt, gezaaid in ondiepe dozen met een licht grondmengsel. Na 10-12 dagen zijn de bladeren klaar om te eten. Mosterd is niet alleen populair vanwege zijn smaak en nuttige eigenschappen, maar ook als meststof voor de bodem. Het verrijkt de bodem met organisch materiaal, fosfor en zwavel en desinfecteert het ook.

Aanbevolen: