Hoe Maak Je Een Pot Schoon Met Folkremedies?

Hoe Maak Je Een Pot Schoon Met Folkremedies?
Hoe Maak Je Een Pot Schoon Met Folkremedies?
Anonim

Na verloop van tijd wordt elke huisvrouw geconfronteerd met het probleem van besmetting van de gerechten. Een favoriete steelpan kan een laag koolstofafzetting krijgen die zich zowel binnen als buiten vormt. Om de afwas te doen, kunt u speciale gereedschappen gebruiken door ze in een ijzerhandel te kopen, of geïmproviseerde gereedschappen gebruiken die zeker in het dagelijks leven van elke huisvrouw te vinden zijn.

Hoe maak je een pot schoon met folkremedies?
Hoe maak je een pot schoon met folkremedies?

Voordat je de pan gaat schoonmaken met folkremedies, moet je er ook even over nadenken. Om dit te doen, moet u het materiaal van de gerechten bepalen.

  1. Een roestvrijstalen pot, dan moet je geen zout gebruiken om schoon te maken.
  2. Zuur kan de geëmailleerde schalen beschadigen. U moet geen toevlucht nemen tot het schoonmaken van dergelijke gerechten met azijn- of citroenzuur.
  3. Als de pan van aluminium is, wordt deze donkerder bij blootstelling aan zout.

Overweeg verschillende manieren om de pan schoon te maken met behulp van beschikbare hulpmiddelen, die zeker in elk huis te vinden zijn.

Reinigen met waszeep en PVA-lijm

Beeld
Beeld
  • Eerst moet je 4 liter water koken en vervolgens een halve stuk zeep (geraspt) en 1 eetlepel PVA-lijm eraan toevoegen.
  • Kook het mengsel gedurende 30 minuten en plaats de bevuilde borden in de oplossing.

Frisdrank schoonmaken

Als de roet- en vetvlekken onbeduidend zijn, kunt u ze mechanisch reinigen door zuiveringszout op een spons te strooien.

In het geval dat de verontreiniging oud is, is het noodzakelijk om de gerechten in "sodawater" te koken. Voeg 1 kopje baking soda toe aan een bak met water. U kunt natriumcarbonaat vervangen door zuiveringszout om het proces efficiënter te maken.

Schoonmaken met keukenzout

Vul de koolstofafzettingen in een kom met water en voeg zout toe (de zoutoplossing moet verzadigd zijn). Deze zoutoplossing moet minimaal 30 minuten worden gekookt.

Wij gebruiken azijnzuur

Eerst moet je de koolstofafzettingen vullen met 9% azijn en 2-3 uur laten inwerken.

Citroenzuur reiniging

Giet de benodigde hoeveelheid water in om het vuil te bedekken en voeg 3 eetlepels citroenzuur toe. Kook de oplossing minimaal 15 minuten in een pan.

Aanbevolen: