Hoe Open Je Een Engelse Tuin

Inhoudsopgave:

Hoe Open Je Een Engelse Tuin
Hoe Open Je Een Engelse Tuin

Video: Hoe Open Je Een Engelse Tuin

Video: Hoe Open Je Een Engelse Tuin
Video: Engelse cottagetuin aanleggen - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

Engelse tuinen in landschapsstijl zijn de trots van het Verenigd Koninkrijk. Ze combineren op harmonieuze wijze wilde planten en exotische variëteiten, perfect gesnoeide gazons en uitgestrekte oude bomen. Zo'n tuin kan in Rusland worden geplant, met de juiste selectie van planten zal het van de vroege lente tot de late herfst een lust voor het oog zijn.

Hoe open je een Engelse tuin
Hoe open je een Engelse tuin

Engelse sala en landgoederen: basisregels

De Britten zijn fanatieke tuiniers, in staat om de meest exotische planten te kweken in niet al te aanhankelijke klimaten. Deze hobby is ook populair onder de adel, zo is prins Charles gepassioneerd door het verbouwen van biologische groenten op zijn landgoed in Highgro en maakt hij op alle mogelijke manieren tuinen, traditionele parken en moestuinen populair.

Een echte Engelse tuin kan heel groot of klein zijn. Meestal grenst het aan de achterkant van de woning, met een kleine, verzorgde voortuin aan de voorkant. Zelfs een kleine tuin moet oude bomen, decoratieve loof- en fruitbomen bevatten. Vooral roodbladige esdoorns, wilgen, treurberken, iepen en appelbomen zijn populair. Bomen worden minimaal gekapt, waardoor de natuurlijke vorm van de kroon behouden blijft.

Engelse tuiniers houden niet van perfect vlakke gebieden en geven de voorkeur aan land met natuurlijk reliëf. In het landschap is rekening gehouden met heuvels en depressies en gedecoreerd met passende planten. Bij het kiezen van een parksculptuur moet u de voorkeur geven aan kunstmatig verouderde producten gemaakt van steen of gesmeed metaal. Helder plastic past niet goed bij de sfeer van de parkstijl.

Er wordt veel belang gehecht aan goed verzorgde gazons. De gemakkelijkste optie is een rolgazon, dat op tijd moet worden bewaterd, bemest en gemaaid. Een alternatief is een gazon dat wordt ingezaaid met eventuele kleinbladige grassen en periodiek wordt gemaaid. Ze ziet er mooi uit en heeft geen zorgvuldige verzorging nodig.

Klimplanten zijn een onmisbaar onderdeel van de tuin. De muren van het huis, heggen, tuinhuisjes en pergola's zijn versierd met klimrozen, klimop, clematis. Veel tuinders verzamelen deze planten en planten de meest ongewone exotische variëteiten.

Hoe u uw landing plant

Allereerst moet u een locatieplan opstellen. Het wordt van tevoren getekend, het plan zal meerdere keren moeten worden gewijzigd. Als er een beek of ander natuurlijk water op het terrein aanwezig is, moet dit in het landschap worden opgenomen. Dit geldt ook voor oude bomen, die semantisch dominant kunnen worden. De kroon is licht gevormd door droge takken te verwijderen, maar jonge groei niet. Houd er rekening mee dat sommige bomen snoei niet goed verdragen.

De muren van het huis en het prieel zijn versierd met klimplanten: klimop, hop, meisjesachtige druiven. Rijk groen ziet er het beste uit tegen de achtergrond van rode bakstenen muren, het huis begint meteen op een echt Engels huisje te lijken. Het prieel en vrijstaande pergola's kunnen worden versierd met klimrozen, verschillende soorten ochtendglorie. Het is belangrijk om schakeringen te vermijden door zachte kleurovergangen te creëren.

De paden in de tuin zijn bedekt met zand of grind, aangelegd met bakstenen of ruwe tegels in natuurlijke tinten. De paden kunnen worden omlijst met weelderig bloeiende vaste planten: astilbe, subulate phlox, geurtabak, moerasspirea, kamperfoelie, kaasjeskruid, daglelies. Op de voorgrond worden laagblijvende planten geplant: alyssum, sleutelbloemen, vingerhoedskruid, gekrulde munt. Bloemen worden afgewisseld met decoratieve bladplanten: hoya, asperges, siervarens. Een kleine bloementuin kan direct voor het huis worden geplaatst. De planten zijn zeer dicht geplant, de weelderige bloemenstruiken contrasteren prachtig met het glad gesnoeide gazon. Perfecte verzorging is niet vereist, lichte rommel in de tuin ziet er heel natuurlijk uit.

De meest eervolle plek in de tuin is de rozentuin. De Britten geven de voorkeur aan weelderige pioenrozen met komvormige of pomponvormige knoppen. De beste soorten vind je in de collectie van David Austin. Het is beter voor Russische tuinders om stekken te kopen die al zijn aangepast aan een specifieke klimaatzone, ze schieten beter wortel en worden minder ziek.

Aanbevolen: