Brunner Grootbladig: Stap Voor Stap Over Planten

Inhoudsopgave:

Brunner Grootbladig: Stap Voor Stap Over Planten
Brunner Grootbladig: Stap Voor Stap Over Planten

Video: Brunner Grootbladig: Stap Voor Stap Over Planten

Video: Brunner Grootbladig: Stap Voor Stap Over Planten
Video: Brunner & Brunner - Im Namen der Liebe 1995 2024, Maart
Anonim

In Duitsland wordt het "Kaukasisch vergeet-mij-nietje" genoemd omdat Brunner wijdverbreid is in de Kaukasus. Tuinders bewonderen de hele zomer de delicate bloemen en vervolgens de decoratieve bladeren van deze plant.

Brunner grootbladig: stap voor stap over planten
Brunner grootbladig: stap voor stap over planten

Brunner grootbladig, of brunei, of op een andere manier brunner is een meerjarige bloem, variegat, dat wil zeggen een plant met een patroon op de bladeren.

Deze plant werd voor het eerst gevonden door een botanicus en reiziger uit Zwitserland Samuel Brunner op de Krim, vandaar deze naam. De plant trekt aan door het feit dat hij bijna een maand bloeit, en de prachtige bladeren tot de herfst kunnen dienen als een prachtig decor voor andere bloeiende buren.

Er zijn verschillende varianten van Brunner:

  • Langtries. Het wordt gekenmerkt door blauwe bloemen en donkergroene bladeren met zilverachtige stippen rond de randen. Het belangrijkste verschil is snelle groei en pretentieloosheid.
  • Variëteit "Millenniumsilber" - het heeft zilverwitte vlekken over het hele blad.
  • Het ras Jack Frost heeft bijna alle zilverkleurige bladeren, alleen de nerven en bladranden zijn groen.
  • De bladeren van de Brunner-rassen Headspan Cream, Variegata en Dawson's White hebben strepen en vlekken van roomwit in verschillende vormen.

    Beeld
    Beeld

Hoe Brunner-zaden te planten?

Kies een schaduwrijke plek met losse, voedzame grond en plant in de herfst de zaden van de plant 10 cm uit elkaar, geef goed water en markeer de plaats van de groeven. Dit is nodig om niet te vergeten waar je ze hebt geplant - de plant kan immers pas in het tweede jaar verschijnen. Hoewel sommige zaden zeker in het eerste jaar zullen ontkiemen.

Laat de planten tot de herfst op dezelfde plek staan en in de herfst kunnen ze worden overgeplant naar een vaste plek. Ze bloeien in het derde of vierde jaar. Planten moeten in het begin zorgvuldig worden gewied en met mate worden bewaterd. Als ze opgroeien, zullen ze hun wortels weven en zal hier geen enkel onkruid verschijnen.

De tweede manier is om zaailingen te planten

Plant de zaden in containers, plet de grond, zet de containers in de koelkast of onder de sneeuw, stel ze aan het einde van de winter bloot aan licht. De eerste scheuten verschijnen over 15-20 dagen. Je kunt ze duiken, of je kunt gewoon wat aarde toevoegen. En voer met complexe meststoffen. Met het begin van de lente kan het in de grond worden geplant.

De derde manier is deling

Of fokken. Het is het meest acceptabel, omdat de zaden niet altijd zorgen voor het behoud van de decoratieve eigenschappen van de plant: de bladeren kunnen hun mooie schakering en zilverachtig verliezen, en de verdeling van de struik zorgt voor het behoud van alle eigenschappen. Hoewel verschillende Brunner-variëteiten door zaden kunnen worden gekweekt. In beide gevallen zal het groeien anders zijn.

Dus na de bloei graven we de brunner uit, maken de wortels schoon en strekken de wortelstok uit, in een poging een deel te scheiden. We zorgen ervoor dat er een knop van vernieuwing komt op de afgescheiden wortels. Je kunt met een mes werken, terwijl je alle zieke en beschadigde wortels afsnijdt. Behandel de snijplekken met as of actieve kool.

We planten elke wortel in gaten met humus, mengen de wortels zorgvuldig met de grond en verdelen ze over de omtrek. Dan moet je het met aarde bedekken en goed water geven, let op de vernieuwingsknop - deze moet dicht bij het oppervlak zijn, maar niet boven de grond. We vallen in slaap met mulch.

In het voorjaar kunt u de prachtige vergeet-mij-niet-bloem bewonderen.

Aanbevolen: