Karagana: Algemene Regels Voor Planten En Verzorgen

Inhoudsopgave:

Karagana: Algemene Regels Voor Planten En Verzorgen
Karagana: Algemene Regels Voor Planten En Verzorgen

Video: Karagana: Algemene Regels Voor Planten En Verzorgen

Video: Karagana: Algemene Regels Voor Planten En Verzorgen
Video: Карагана древовидная Уолкер. Краткий обзор, описание характеристик caragana arborescens Walker 2024, Maart
Anonim

Mooie gele bloemen, delicate bladeren en de geur van honing - dit alles is caragana, of gele acacia, hoewel deze algemene naam voor de struik verkeerd was. Dit zijn twee verschillende planten uit de peulvruchtenfamilie.

Karagana: algemene regels voor planten en verzorgen
Karagana: algemene regels voor planten en verzorgen

Experts identificeren meer dan 90 soorten caragana, en dit zijn struiken met een hoogte van 20 cm of bomen tot 7 meter hoog. En ze zijn allemaal erg decoratief, dus ze zijn zeer geschikt voor zomerhuisjes.

Wat is er nodig om ervoor te zorgen dat de caragana-struik zich prettig voelt op uw site en u verblijdt met weelderige bloemen?

  1. Het moet aan de zonnige kant van de site worden geplant. Halfschaduw plaatsen zijn ook acceptabel, maar hoe meer licht, hoe rijker deze boomachtige struik bloeit.
  2. De grond. Het moet zandige leem zijn - dit is een vertrouwde omgeving voor caragana, op zo'n grond groeit het goed. Het is duidelijk dat in wetlands of waar veel grondwater is, het erger zal worden. Maar deze planten zijn niet veeleisend voor de voedingswaarde en zuurgraad van de bodem.
  3. Jonge boompjes moeten sterke "levende" wortels hebben, niet uitgedroogd of verrot.

Plantregels voor zaailingen

Dus de plaats voor de struik is gekozen, nu kun je hem planten. We graven een gat tot 50 cm diep en breed genoeg om de wortels van de zaailing te passen. Giet wat puin of kiezels op de bodem van het gat, bestrooi het met aarde, installeer een zaailing in het gat zodat het waterpas staat. Bestrooi dan beetje bij beetje de wortels met aarde, schud de zaailing lichtjes zodat de aarde tussen de wortels wakker wordt en er geen holtes meer in het gat zijn. Bestrooi het gat met aarde erop en stamp de grond rond de zaailing aan.

Dit wordt gevolgd door de zaailing (of zaailingen, als je er meerdere hebt) water te geven, dan moet je de grond opnieuw in het gat stampen en vervolgens mulchen met een laag naalden of hooi (5 cm).

Caragana zorg

Water geven. Drie keer per week is voldoende om de caragana normaal te laten groeien. Na het water geven is het raadzaam om de grond onder de struiken los te maken en onkruid te verwijderen. En zorg ervoor dat er niet te veel vocht in zit.

Topdressing. Wanneer struiken net zijn geplant en veel voedingsstoffen nodig hebben voor de groei, moeten ze worden gevoed met een oplossing van toorts of kippenmest verdund 1:50. Dit gebeurt vanaf het begin van de lente en de hele zomer, met tussenpozen van twee weken, waarna het voeren wordt gestopt. Volwassen planten hebben dergelijke aandacht niet nodig.

Snoeien. Het is nodig voor de vorming van de kroon en begint al vanaf het tweede jaar na ontscheping. Bovendien wordt de zaailing tijdens het planten ook met een derde afgesneden en in het tweede jaar worden de opnieuw gegroeide scheuten op dezelfde manier afgesneden. In de toekomst kun je een kroon van elke vorm vormen. Het huilende type caragana wordt ook gesnoeid.

De winterharde eigenschap van caragana maakt het onkwetsbaar voor de grillen van het weer, maar tot 3 jaar oud moet het voor de winter in jute worden gewikkeld. Oudere planten zijn niet meer zo bang voor weersveranderingen.

  • echte meeldauw
  • witrot
  • Roest

Wanneer ze door deze ziekten worden aangetast, worden de aangetaste delen verwijderd. Voor preventie worden ze besproeid met Bordeaux-vloeistof. Insecticiden worden gebruikt tegen ongedierte - acacia-bladluizen, glaswormen, valse schaalinsecten en bladkevers.

Dus, caragana-struik, of caragana-boomachtige pendula, of acacia zal ongeveer 45 jaar op uw site groeien, verrukkend met zijn weelderige kleur en bedwelmende geur.

Aanbevolen: