De Beste Sierplanten Om De Rand Van Een Vijver Te Versieren

Inhoudsopgave:

De Beste Sierplanten Om De Rand Van Een Vijver Te Versieren
De Beste Sierplanten Om De Rand Van Een Vijver Te Versieren

Video: De Beste Sierplanten Om De Rand Van Een Vijver Te Versieren

Video: De Beste Sierplanten Om De Rand Van Een Vijver Te Versieren
Video: de tuindokter aflevering 11 VIJVER ONDERHOUDEN 2024, Maart
Anonim

Een decoratieve vijver kan een prachtige decoratie zijn voor elk persoonlijk perceel. Als je wilt, kun je het met je eigen handen bouwen, waarbij je je concentreert op de basisregels voor het maken van kunstmatige reservoirs en op je eigen verbeeldingskracht. Om de nieuwe structuur goed in het omringende landschap te laten passen, is het raadzaam om de kustzone te decoreren met geschikte vochtminnende planten.

De beste sierplanten om de rand van een vijver te versieren
De beste sierplanten om de rand van een vijver te versieren

De beste tijd om water- en kustgewassen te planten is het late voorjaar en de vroege zomer. Onder de verscheidenheid aan soorten moet speciale aandacht worden besteed aan zulke mooie en pretentieloze vertegenwoordigers van de kustflora, zoals hosta, darmera, zachte manchet, moerasspirea, zwempak, kattenstaart, valeriaan. Traditionele irissen en daglelies, evenals sommige soorten varens (vooral moerastelipteris en struisvogel), zijn bijzonder elegant.

De meest populaire kustgrassen zijn morgenzegge, Chinese miscanthus, blauwe bliksemschicht en breedbladige lisdodde. Veel van de bovenstaande planten zijn decoratief in elk stadium van hun ontwikkeling en kunnen als afzonderlijke exemplaren of in vrij grote groepen worden geplant. Laten we een aantal van hen in meer detail bekijken.

Hosta

Een pretentieloze, winterharde vaste plant uit de aspergefamilie. Het heeft een zeer mooi decoratief blad, dat, afhankelijk van de variëteit, bladeren kan hebben die heel verschillend van vorm en kleur zijn. Onder natuurlijke omstandigheden groeit de hosta in het Verre Oosten en Zuidoost-Azië. Het wordt ook gevonden in Japan, Korea en China.

In de natuur geeft de hosta de voorkeur aan schaduwrijke plaatsen in de buurt van waterlichamen, dus het is het beste om het op een persoonlijk perceel op een halfschaduwrijke plaats te planten, goed beschermd tegen harde wind en tocht. Voor de volledige ontwikkeling van een vaste plant is een goed bevochtigde grond met neutrale of lichtzure zuurgraad noodzakelijk. In landschapsontwerp wordt de hosta perfect gecombineerd met veel decoratieve culturen (bijvoorbeeld astilbe, thuja, geyhera). Indien gewenst kan het ook gebruikt worden in solo-optredens als doorlopend tapijt.

Beeld
Beeld

Zachte manchet

Het is een rechtopstaande bossige plant, die een hoogte bereikt van ongeveer 30-50 cm Deze vaste plant behoort tot de Pink-familie en wordt bij gewone mensen vaak "borstgras" of "ganzenpoten" genoemd. Het belangrijkste kenmerk van deze kustplant zijn de ongewone bladeren, die zijn begiftigd met de zeldzame eigenschap van strippen. Het vocht dat door de plant vrijkomt, hoopt zich op op het oppervlak van de bladplaat, die er visueel uitziet als dauwdruppels.

Beeld
Beeld

De manchet bloeit van juni tot augustus. Kleine lichtgroen-gele bloeiwijzen trekken geen onnodige aandacht, maar vullen de lucht om hen heen met een boeiend honingaroma. In de regel is het groeien van de manchet niet moeilijk. Deze vochtminnende plant heeft een extreem krachtig wortelstelsel, waardoor hij zeer snel groeit. Bijna alle variëteiten van de manchet zijn vorstbestendig, maar vóór het begin van koud winterweer wordt aanbevolen om de vaste plant zorgvuldig te bedekken met het gebladerte van grootbladige bomen.

Aanbevolen: