Uit De Hogere Klasse: De Weelderige, Knappe Man

Inhoudsopgave:

Uit De Hogere Klasse: De Weelderige, Knappe Man
Uit De Hogere Klasse: De Weelderige, Knappe Man

Video: Uit De Hogere Klasse: De Weelderige, Knappe Man

Video: Uit De Hogere Klasse: De Weelderige, Knappe Man
Video: VAARTRIP AVONTUREN! INEENS ZITTEN MIJN PA EN IK IN EEN SMEERKUIL VAN EEN SLEEPBOOT! #44 2024, Maart
Anonim

Deze plant dankt zijn Russische naam aan het woord "poskon", dat wil zeggen hennep, omdat er enige overeenkomst is in de structuur van de bladeren van deze planten.

Uit de hogere klasse: de weelderige, knappe man
Uit de hogere klasse: de weelderige, knappe man

Deze bloem van wit of verschillende tinten paars ziet er geweldig uit in de tuin - zijn hoge maar compacte struiken bloeien prachtig voor meer dan een maand.

Soorten en variëteiten steak

zo genoemd omdat de bladeren op hennep lijken. De gekweekte soort "Flore Pleno" is tot 160 cm hoog, met felroze schutbladen, daarom wordt het ook badstof genoemd. Ook de variëteit "Variegatum" is populair.

omvat meerdere variëteiten. De meest populaire is "Chocolade" met bijna zwarte bladeren en helderwitte bloemen. De variëteit "Braunlaub" verschilt ervan in bruine bladeren.

- vaste plant met blauwgroene stengels tot 150 cm hoog en met borstelvormige bloeiwijzen tot 20 cm wit, roze of paars. Bloeit langer dan alle soorten. Tuinders kiezen voor de variëteiten "Little Red" of "Little Joe", omdat ze de winter goed verdragen.

… De meest populaire variëteit is "Atropurpureum". Hij wordt twee meter hoog en bloeit met heldere wijnbloemen. De variëteit "Orchard Dene" ziet er nog spectaculairder uit met frambozenaccenten op groene bladeren.

- een lange, drie meter hoge, knappe man met witte bloemen en licht bordeauxrode stelen, zoals de variëteit "Album".

Hoe een toren te planten?

Deze inwoner van warme landen heeft veel licht nodig, daarom is het beter om een steile boom te planten in een zonnige weide, in vruchtbare grond. Hij bloeit op een halfschaduwrijke plek en helemaal niet in de schaduw.

Het is de moeite waard om te overwegen dat de meest delicate variëteiten alleen worden geplant door de struik te verdelen zodat ze alle tekens behouden, de rest kan uit zaden worden gekweekt. De grond voor de steile heeft een lichte en losse grond nodig, dus het is beter om drainage op een zware te maken.

Zaad planten gebeurt op verschillende manieren:

  • in de herfst in de grond zodat in het voorjaar sterke scheuten ontkiemen. De methode is niet erg betrouwbaar, maar wordt gebruikt
  • in het vroege voorjaar worden ze geplant in potten voor zaailingen, op een warme en lichte plaats bewaard en goed bewaterd. Op warme dagen worden ze op hun plaats geplant.

En in feite, en in een ander geval, zal de bristlecone pas na een paar jaar bloeien.

Veredeling aanplant

De eerste methode is met zaailingen, en dit gebeurt in het voorjaar. Maak gaten die geschikt zijn voor de grootte van de wortels met een afstand van 70-80 cm, plaats zaailingen erin, bedek ze met aarde, water goed en mulch erop.

De tweede manier is door de wortel te delen. Gebruik in de herfst een schop om de wortel te hakken en plaats hem in de gaten zoals hij is, water en compact. Bedek met flessen, schaduw. Landen in het voorjaar.

De derde manier - met groene stekken, ook in de herfst. Kies een shoot met drie knoppen, plaats deze halverwege in de grond, afgedekt met een fles erop. Het zal in de lente wortel schieten en kan op een vaste plaats worden geplant.

Hoe zorg je voor een sap

Geef overvloedig water, voer het goed en op tijd met minerale meststoffen, as of compost, afhankelijk van de grond, snijd het af voor de winter, laat 10 cm van de stengel over. In het voorjaar zal de toren nog schitterender bloeien.

Aanbevolen: