13 Beste Tuinplanten Voor Heggen

Inhoudsopgave:

13 Beste Tuinplanten Voor Heggen
13 Beste Tuinplanten Voor Heggen

Video: 13 Beste Tuinplanten Voor Heggen

Video: 13 Beste Tuinplanten Voor Heggen
Video: Erfafscheiding: Eén heg of meerdere hagen? | Tuinaanleg | Tuinmanieren 2024, Maart
Anonim

Er zijn verschillende soorten haagplanten. Besteed aandacht aan de omstandigheden die je momenteel hebt om te groeien, denk na over wat je een volledig omheinde achtertuin of gedeeltelijk wilt, en onderzoek het probleem volledig voordat je planten koopt.

haagplanten
haagplanten

Wonen in de stad kan nadelen hebben. Als je van een beschut gevoel van privacy houdt, kunnen open hofjes en drukke woonwijken het leven in de binnenstad lastig maken.

Bepaal wat voor soort haag u wilt

U wilt beginnen met te plannen wat u wilt van de privacy- of openheidshaag. En het eerste aspect waar je op moet letten, is het niveau van nabijheid dat je nodig hebt. Wil je volledige privacy of juist doorkijken? Dit bepaalt het type planten dat u gaat gebruiken en de afstand ertussen. Sommige planten worden slechts 15 cm hoog, terwijl andere veel hoger kunnen worden.

Je moet ook uitzoeken welk deel van de tuin je wilt bedekken met planten. Wilt u een schutting die de hele omtrek van de tuin beslaat? Of is slechts één deel acceptabel waar u momenteel geen haag heeft? Een complete omheining in uw tuin kan het beste worden gemaakt van dichte struiken, en voor een gedeeltelijke omheining zijn misschien maar een paar grote bomen nodig.

Er zijn veel dikke, veelgebruikte achtertuinplanten die kunnen dienen als een fantastische barrière tussen jou en je buren. Vraagt u zich af welke het beste groeien in uw omgeving? Bekijk onze 13 beste haagplanten.

1. Thuja

Tui zijn de meest gebruikte haagplanten. Ze worden hoog en vormen een stevige muur wanneer ze dicht bij elkaar worden geplant. Het is een van de beste hoge planten voor een levende omheining. Dit zijn enkele van de meest winterharde planten. Goede drainage, droog weer en zon zorgen voor een goede groei van de thuja.

USDA Hardiness Zone - Deze planten groeien het beste in de zones 3-7.

2. Bamboe

Bamboe is een van de snelstgroeiende planten op onze lijst, vooral bamboe, een snelgroeiende variëteit. Bamboe heeft toegang tot zonlicht nodig met regelmatig, overvloedig water voor een betere groei.

USDA Hardiness Zone - Zoals je misschien al geraden had, is bamboe beter geschikt voor warmere klimaten, vooral in de zones 5-9.

3. Buxus

Buxus is een stevige plant en een fantastisch haagschild, maar groeit langzamer. Het is echter perfect als u zich geen zorgen wilt maken over verzorging. Buxus staat bekend als gemakkelijk te snijden en te vormen, inclusief struiken. Deze evergreens zijn er in veel verschillende soorten en maten.

USDA Hardiness Zone - Buxus valt in zone 6. Ze gedijen het beste in goede zon, gematigde tot koelere klimaten met matige regenval.

4. Akebia vijf

Quintuple akebia wordt zo genoemd vanwege zijn dieppaarse bloemen. Deze overblijvende wijnstok staat bekend als een geweldige aanvulling op achtertuinhekken voor extra haagdichtheid. Hij verdraagt schaduw goed, maar groeit het beste in de volle zon. Hoewel het wordt beschouwd als inheems in Japan en Korea, groeit het goed in ons land.

USDA Hardiness Zone - groeit het beste in de zones 4-8. In zone 6 en hoger blijft het het hele jaar groen.

5. Euonymus

Een andere snelgroeiende haag voor privacy, de euonymus vult zich netjes op, minimaliseert de behoefte aan snoeien en bereikt een gemiddelde hoogte van 120 cm. Aan het einde van de zomer ontwikkelt hij kleine witte of roze bloemknoppen die hem erg mooi maken.

USDA Hardiness Zone - Euonymus groeit het beste in de zones 5-8. Hoewel het schaduw kan verdragen, groeit het het beste in de volle zon met regelmatig water.

6. Groenblijvende azalea

Deze prachtige, kleurrijke en snelgroeiende planten vallen op met hun roze bloemen tegen een achtergrond van donker, glanzend groen blad dat in de herfst donkerder rood wordt, wat afwisseling geeft aan deze struik.

Azalea is over het algemeen een rechtopstaande plant die hogere zeefsnelheden biedt. Het is een van de meest resistente planten in de daarvoor geschikte gebieden.

USDA Hardiness Zone - Best gekweekt in zones 5-8. In tegenstelling tot de meeste planten op deze lijst, groeit azalea het beste in halfschaduw met gemiddeld water geven.

7. Hulst

Deze breedbladige groenblijvende struik biedt een uitstekende behuizing. Het staat bekend om zijn glanzend donkergroen blad en levendige rode vruchten die het hele jaar door rijpen. Hulst kan tot drie meter hoog worden en is daarmee een van de beste hagen voor hoge hekken.

USDA Hardiness Zone - Holly groeit het beste in de zones 5-9. Het geeft de voorkeur aan zon en halfschaduw en groeit het beste in gematigde omstandigheden.

8. Hulst naakt

De naakte hulst is een extreem winterharde groenblijvende plant. Het groeit echter langzamer dan de meeste soorten op deze lijst.

Omdat het erg pretentieloos is, kun je het op elk type grond laten groeien, zelfs op dichte kleigronden. Hoewel het als een behoorlijke haag kan dienen, wordt het niet de grootte van een hulst.

USDA Hardiness Zone - groeit het beste in de zones 4-9. Het is een sterk ras waardoor ze ook in koudere omstandigheden kan groeien. Geeft meestal de voorkeur aan de zon.

9. Noordelijke liguster

Een van de beste haagbomen door zijn snelle groei. Van deze struiksoort is bekend dat ze meer dan 90 cm per jaar groeit. Het is geen moeilijke struik om te vormen als je het minstens een paar keer per jaar doet.

Deze plant heeft kleine witte bloemen die elk voorjaar bloeien. Hij kan behoorlijk hoog worden, waardoor het een ideale enkele struik is voor een uniform ogende haag.

USDA Hardiness Zone - groeit het beste in de zones 5-8. Halfschaduw is prima, maar turkoois heeft minimaal vier uur continu zonlicht nodig.

10. Rode kornoelje

Het is een veel gebruikte haagplant in de noordelijke regio's. De felrode stelen maken deze plant vooral in koudere streken met lange winters.

Hij kan tot 2,5 m hoog worden, wat ideaal is voor zelfgebruik bij het planten van heggen. In de warmere maanden heeft het weelderig gebladerte en opzichtige bloemen.

USDA Resilience Zone - Groeit goed in zones 3-8. Het is het beste om te planten in gebieden met lange winters om de felrode stengels van de struik te accentueren. Plant bij het planten in grote struiken.

11. Cornelia-kers

Deze stevige, veerkrachtige plant kan worden gesnoeid tot een kleinere, meer verfijnde boom of meerstammige struik. In het late voorjaar maken grote clusters van geurige witte bloemen het tot een aangename haagplant.

Het blad is het grootste deel van de lente en zomer donkergroen en wordt in de herfst kastanjebruin. De plant kan tot 4,5 meter hoog worden, afhankelijk van hoe je hem snoeit.

USDA Resilience Zone - Groeit het beste in zones 4-9. Houdt van de zon.

12. Roos van Saron

Rose of Sharon is een bloeiende haag met prachtige witte bloemen. Ze bloeien de hele zomer en zijn een geweldige decoratieve keuze voor het omheinen van privéterreinen.

Deze struik kan tot 2,5 m hoog worden en heeft weinig onderhoud nodig, waardoor hij ideaal is voor elke particuliere haag.

USDA Hardiness Zone - Warme zones 5-8 zijn het beste. Geeft de voorkeur aan zon met een beetje water.

13. Taxus

Last but not least is de taxus een stevige groenblijvende plant met veel variëteiten. Sommige planten, zoals de Densiformis taxus, groeien sneller dan andere.

De meeste taxussen bereiken een hoogte van ongeveer 1,2 m met een grote schommel. Het zijn winterharde planten die zowel in koude als warme omgevingen gedijen.

USDA Hardiness Zone - Zones 4-7 zijn het meest geschikt voor elke taxussoort. Gedeeltelijke schaduw is prima en bijsnijden in vorm is relatief eenvoudig.

Aanbevolen: