Hoe Maak Je Een Verbrande Koekenpan Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Verbrande Koekenpan Schoon?
Hoe Maak Je Een Verbrande Koekenpan Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Verbrande Koekenpan Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Verbrande Koekenpan Schoon?
Video: Tips voor aangebrande pannen. Hoe maak je jou aangebrande pan perfect schoon 2024, Maart
Anonim

Zelfs met een zeer zorgvuldige omgang met de gerechten, zijn er situaties in het leven waarin voedsel verbrandt tijdens het frituurproces. Om de pan gemakkelijk schoon te maken en niet te beschadigen, moet je rekening houden met de eigenschappen van het materiaal waaruit hij is gemaakt en de kleine trucjes kennen.

Hoe maak je een verbrande koekenpan schoon?
Hoe maak je een verbrande koekenpan schoon?

Het is nodig

  • - zuiveringszout;
  • - grof zout;
  • - azijn;
  • - briefpapierlijm;
  • - natriumcarbonaat.

instructies:

Stap 1

De gemakkelijkste manier is om een pan met Teflon-coating te wassen. Om dit te doen, week het in warm water met toevoeging van afwasmiddel en verwijder vervolgens het verbrande voedsel voorzichtig met een zachte spons. Het is onmogelijk om schurende stoffen en schuursponsjes van harde draad te gebruiken, anders wordt het oppervlak beschadigd. In het geval dat verbrand voedsel categorisch niet van de bodem van de Teflon-pan wordt gewassen, is het het beste om afstand te doen van de laatste, omdat dit kan gebeuren als de Teflon niet van hoge kwaliteit is of al zijn eigenschappen tijdens het gebruik heeft verloren. Zo'n koekenpan kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Stap 2

Reinig de aluminium pan met gewone zuiveringszout. Dit materiaal is gevoelig voor zuren, dus alkalische middelen mogen niet worden gebruikt. Staalwolschraapsels kunnen diepe krassen achterlaten op het zachte aluminium oppervlak en ervoor zorgen dat etenswaren regelmatig aanbranden in de pan.

Stap 3

Je kunt een gietijzeren pan wassen door er een eetlepel grof zout een paar minuten in te koken, gedrenkt in azijn, zodat de vloeistof de bodem van de pan volledig bedekt. Als de oplossing kookt, voeg je er een eetlepel zuiveringszout aan toe. Als de azijn bijna volledig is verdampt, haal je de pan van het vuur en spoel je hem af onder stromend water.

Stap 4

Een verbrande roestvrijstalen braadpan wordt afgewassen als u de koolstofafzettingen eerst bedekt met grof zout. Laat de pan een paar uur in deze staat staan en was hem daarna af met een spons.

Aanbevolen: