De Meest Voorkomende Soorten Kruidnagel

Inhoudsopgave:

De Meest Voorkomende Soorten Kruidnagel
De Meest Voorkomende Soorten Kruidnagel

Video: De Meest Voorkomende Soorten Kruidnagel

Video: De Meest Voorkomende Soorten Kruidnagel
Video: KRUIDNAGEL , GEMBER, MUNT, CITROEN THEE. DE BESTE HUISGEMAAKTE REMEDIE TEGEN VERKOUDHEID & ZERE KEEL 2024, Maart
Anonim

Anjer is eenjarige, tweejarige, vaste plant. Er zijn verschillende soorten die in het eerste jaar na het planten bloeien. Anjer heeft geen speciale zorg nodig, hij houdt van de zon, het is een vorstbestendige bloem. Afhankelijk van de variëteit is de kleur een maand of de hele zomer.

De meest voorkomende soorten kruidnagel
De meest voorkomende soorten kruidnagel

Een anjer is een meerjarige bloem die een tuinperceel lange tijd een ongewone uitstraling zal geven. De variëteiten onderscheiden zich door hun pracht en bloei. Er zijn meer dan 300 soorten van deze plant bekend, ongeveer honderd daarvan zijn tuinvormen. Er zijn opties die ideaal zijn voor het decoreren van gazons, bloembedden.

Alpine

In het wild wordt het gevonden in kalksteengebieden in Oostenrijk, Slovenië, in het noordoosten van Italië. Het heeft paarsrode bloemen met een delicaat aroma. De naam van de anjer geeft de optimale plaatsing aan - alpine dia's. Als ze niet worden verwacht, kunt u ze het beste op verhogingen planten op plaatsen waar geen stilstaand water is.

Golvend

Het is een pretentieloze en vorstbestendige bloem die te vinden is in weilanden en boskanonnen, kusten en aan de voet van bergen in Europa en Azië. Het bereikt een hoogte van 50 cm, vormt een weelderige struik met bloemen verzameld in bloeiwijzen. Anjers zijn wit, roze en paars. Bloei duurt ongeveer een maand.

Stekelig (naaldblad)

Komt voor op de rotsen van de Oeral en West-Siberië. Dunne scheuten vormen een dicht kussen, hebben 2-4 witte bloeiwijzen. De planten zelf zijn behoorlijk taai, scherp. Hun bladeren zijn als naalden. De hoogte van de anjer bereikt 10-30 cm, de knoppen worden half mei gevormd, de bloei begint in de eerste helft van juni.

weide

De naam weerspiegelt volledig de plaats van groei. De plant heeft tal van stengels die een hoogte bereiken tot 50 cm, de onderste bladeren drogen meestal al voor de bloei uit. De bloeiwijzen zelf zijn enkel of gepaard, roodachtig roze. Dit is een van de soorten die het eerste jaar bloemen geeft. De veldbloem is lichtminnend, ziet er geweldig uit:

  • op de alpine glijbanen;
  • grenzen;
  • gazons.

Het groeit erg snel, laat andere planten niet volledig groeien.

Confetti Diep Rood

Overblijvend kruid met een hoogte van 10-15 cm, die van mei tot oktober blij is met zijn kleine maar talrijke bloemen. De kleur van de bloeiwijzen is donkerrood. Vanwege de lange bloei wordt het gebruikt bij het ontwerp van een persoonlijk perceel of zomerhuisje. De plant met lange scheuten vormt bolvormige struiken. Deze variëteit verdraagt geen stilstaand water.

Turks

Het is onderverdeeld in kort en lang. De eerste groep is tot 20 cm hoog, de tweede - 80 cm Bloeiwijzen kunnen monochroom of bont zijn. Bloemblaadjes zijn eenvoudig of dubbel, ciliaat langs de rand. Ondanks dat zo'n anjer een vaste plant is, wordt hij als tweejarige plant gekweekt. Bloemen groeien prachtig in de zon, op plaatsen beschut tegen harde wind.

Chinese

Het wordt soms de "Shanghai Lights" genoemd. Schiet perfect in het open veld en op het balkon. Het is te vinden in de collectie van bijna elke bloemist. Chinese anjer wordt gepresenteerd in verschillende kleuren, vereist geen speciale zorg. Het groeit als een compacte of uitgestrekte struik met een lengte van 10 tot 50 cm, heeft rechte, smalle bladeren, de rand van de bloembladen heeft een rand of tanden.

Wenen en Praag

Dit zijn dwergsoorten die niet meer dan 30 cm bereiken en op één struik 30 tot 50 geurige, dubbele en eenvoudige bloemen geven. Ideaal voor balkons. Tinten zijn blauw, wit, roze, paars. Deze struiksoort wordt ook gebruikt voor het decoreren van boeketten.

Grijsachtig blauw

Het wordt zo genoemd vanwege de aanwezigheid van een blauwachtige bloei op de bladeren en stengels. Vormt dichte graszoden. Planthoogte bereikt 30 cm, bloemen zijn klein, tot 1 cm in diameter, meestal hebben ze een roze kleur en gekartelde bloembladen. Het groeit van nature in Europa. Een van de weinige soorten die in de nazomer opnieuw bloeit. Het reproduceert door zelf te zaaien onder geschikte omstandigheden.

Blauw

Zo'n anjer is een pretentieloze, zeer heldere en geurige bloem. Perfect voor elk landschapsontwerp. Kies voor het planten een zonnige en droge standplaats, aangezien de plant niet zo van vocht houdt.

Aanbevolen: