Bolwonderen: Heldere Ideeën Voor Bloembedden In De Lente

Inhoudsopgave:

Bolwonderen: Heldere Ideeën Voor Bloembedden In De Lente
Bolwonderen: Heldere Ideeën Voor Bloembedden In De Lente

Video: Bolwonderen: Heldere Ideeën Voor Bloembedden In De Lente

Video: Bolwonderen: Heldere Ideeën Voor Bloembedden In De Lente
Video: Amsterdam: The School of Life 2024, Maart
Anonim

Een helder lentebloembed van bollen kan elke tuin gemakkelijk een spectaculaire uitstraling geven, de aandacht trekken van buren en gasten. Al in mei kan ze de site versieren met rode, gele, witte en gemengde tinten van rijke kleuren van bloeiende en halfgesloten knoppen. Tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten - deze planten kunnen en moeten in bloembedden worden geplant, gecombineerd in kleur, bloeitijd, groei. Het kost niet veel moeite om bollen te planten, maar je kunt heel wat ideeën opdoen om een tuin met deze bloemen te decoreren.

Bol wonderen
Bol wonderen

Veelkleurige lente "pioniers" zijn een uitstekende decoratie van een zomerhuisje of tuin in april-mei. Bloemen groeien heel snel uit bollen die in de herfst zijn geplant, letterlijk een paar weken nadat de sneeuw is gesmolten en het verwarmde bloembed is opgedroogd. Maar bloementelers planten ze meestal pretentieloos - hetzij in rijen, hetzij in stapels op kleur, variëteit. En hoe mooi zou een bloementuin eruit zien, geplant volgens een patroon of patroon, aangevuld met verschillende composities, primula's, sneeuwklokjes. Het aanvullen van het landschapsontwerp van het gebied is eigenlijk niet moeilijk als je enkele ideeën voor straatdecoratie tot leven brengt.

Een meer of rivier gemaakt van bloemen

In elke open weide in de buurt van het huisje of in de tuin kun je een echt meer, beekje of zelfs een zee van pretentieloze bolgewassen regelen. Pretentieloze krokussen, muscari of chionodox zijn geschikt voor het maken van dergelijke landschapscomposities. Ze moeten direct op de grond of het gazon worden geplant door een "droge stroom" of "vijver" van de gewenste grootte te plannen. Het hoofdassortiment moet in blauwblauwe tinten worden gehouden, met eilanden van tulpen of hyacinten langs de "oevers" van een geïmproviseerd reservoir.

Het is leuk om kiezel- en grindpaden langs de randen van de "rivier" toe te voegen, waardstruiken te planten, potten of amforen te plaatsen, wat het begin van de bron symboliseert. Om ervoor te zorgen dat de oevers niet overgroeid zijn met onkruid, moet de grond bedekt zijn met pijnboomschors. Het enige nadeel van zo'n ongebruikelijk idee is dat je een vrij groot gebied in de tuin nodig hebt met een relatief vlak oppervlak, vrij van andere beplanting en bomen.

Voorjaarsbloembed van bollen
Voorjaarsbloembed van bollen
Tulpen in het landschapsontwerp van een zomerhuisje
Tulpen in het landschapsontwerp van een zomerhuisje
Chique bolvormige wonderen
Chique bolvormige wonderen
Bolvormige rivier
Bolvormige rivier

Composities in potten en containers

Zelfs beginnende tuinders kunnen bollen in buitenpotten kweken en in de late herfst bloemen planten volgens een specifiek patroon. De winkels verkopen nu allerlei grote potten, containers van plastic, steen of cement, maar ook speciale manden om in de grond te begraven. Je hoeft alleen de bollen in de volle grond te zetten en ze naar wens te sorteren op maat, steelhoogte en kleur.

In het voorjaar kun je dergelijke manden en potten niet alleen op de veranda, het terras, de veranda plaatsen, maar ook bij het hek, langs de paden, langs de omtrek van de fundering. Nog makkelijker is het om bolvormige tuinmodules te gebruiken door ze op een geschikte plek in de tuin te plaatsen. Dergelijke composities passen perfect in landschapsontwerp, veroorzaken geen problemen voor de tuinman. Na het einde van de bloei van tulpen, krokussen of narcissen, worden de containers eenvoudig naar een afgelegen hoekje verplaatst, in de schaduw totdat de stelen droog zijn.

Hier is het eenvoudigste idee voor een mooi bolvormig bloemstuk:

  • plaats op de achtergrond hazelhoenbollen in een bak;
  • plak hoge tulpen in het midden en ondermaatse ervoor, waarbij planten op kleur worden gecombineerd;
  • laat narcissen, muscari en krokussen op de voorgrond.

Het zou leuk zijn om verschillende soorten tulpen in meerdere rijen langs hekken en paden te planten, waardoor een driekleurige of vierkleurige "regenboog" ontstaat. Dit idee is ook eenvoudig te implementeren, maar je hebt veel bollen nodig over een lang gebied.

Lente sleutelbloemen
Lente sleutelbloemen
lente bolvormig
lente bolvormig
Muis hyacint
Muis hyacint
Tulpen in potten planten
Tulpen in potten planten
Tulpen langs het pad
Tulpen langs het pad

Bolvormige fantasieën en grappen

In elk, zelfs het kleinste hoekje van de tuin of het zomerhuisje, kunt u een bolvormige "wetteloosheid" regelen, waarbij u gewoon uw verbeeldingskracht als assistenten aanroept. Je kunt hyacinten of krokussen planten in oude schoenen, emmers, gieters, tulpen planten in een oude boomstronk, een muscari-meer verdunnen met tuinbeeldjes of standbeelden.

Er zijn praktisch geen beperkingen in dergelijke landschapskunst. Je kunt lekkende wastafels, stoelen zonder zitje, zelfs een gegalvaniseerd bad met tulpen of narcissen planten. Het is een goed idee om het groene gazon te verdunnen met oneffenheden, om een vleugje creativiteit aan de beplanting toe te voegen. Het belangrijkste is dat in de herfst de grond wordt opgegraven, bemest en dat er voldoende plantmateriaal is voor de implementatie van ideeën.

Tulpen in bloempotten
Tulpen in bloempotten
Bolbloemen in potten
Bolbloemen in potten
Thuis tulpen kweken
Thuis tulpen kweken
Originele bloembedden van stronken
Originele bloembedden van stronken

Desgewenst kunnen narcissen of krokussen zelfs onder een bankje of binnen paden worden geplant door op de juiste plekken een paar tegels eruit te halen. Composities in de buurt van het tuinhuisje, in oude banden, decoratieve potten met kabouters zien er ook goed uit.

Aanbevolen: