15 Grasvrije Ideeën Voor Landschapsarchitectuur In De Achtertuin

Inhoudsopgave:

15 Grasvrije Ideeën Voor Landschapsarchitectuur In De Achtertuin
15 Grasvrije Ideeën Voor Landschapsarchitectuur In De Achtertuin

Video: 15 Grasvrije Ideeën Voor Landschapsarchitectuur In De Achtertuin

Video: 15 Grasvrije Ideeën Voor Landschapsarchitectuur In De Achtertuin
Video: FCR Media - Tuinen Vandemaele - 3D Render 3 2024, Maart
Anonim

Het kan vermoeiend zijn om een weekend door te brengen met het bouwen van het "perfecte gazon". Maaien, wieden en water geven is tijdrovend. Bent u op zoek naar een vervangend gazon? Lees verder voor 15 ongelooflijke, goedkope huistuinideeën waar geen gras nodig is. Maak je klaar om je grasmaaier in te pakken en echt te genieten van de natuur.

achtertuin ontwerp zonder gras
achtertuin ontwerp zonder gras

Heb je geen gazon in de achtertuin, maar wil je toch een oase creëren? Hier zijn 15 goedkope grasvrije achtertuinideeën.

Idee nummer 1: wilde bloemen planten op de site

Creëer een veld met wilde bloemen waarvan u kunt genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over onderhoud. Verspreid gewoon een paar pakjes wilde bloemenzaden over het gebied waar je kunt en zie hoe je achtertuin verandert.

Idee nummer 2: doe-het-zelf concrete stappen

Met doe-het-zelf betonnen trappen kunt u uw tuin precies zo ontwerpen als u zich voorstelt. U krijgt een prachtige, op maat ontworpen grasvrije zone.

Idee #3: Hardhouten terrastegels

Als u op zoek bent naar goedkope grasvrije ideeën voor de achtertuin, dan zijn wevende houten terrastegels iets voor u. Deze tegels van echt hout zijn niet alleen eenvoudig te plaatsen, maar zien er ook nog eens fantastisch uit.

Idee #4: Creëer een kleine vijver

Bent u op zoek naar goede ideeën voor een tuinaanleg zonder gras? Het opzetten van een waterpartij zoals een vijver is een geweldige manier om wat natuur in uw achtertuin te brengen.

Idee #5: Bouw een terras met pallets

Als je een grote oppervlakte hebt waar je tuinmeubelen nodig hebt, zijn houten pallets de beste oplossing. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar pallets en motivatie om het zelf te doen.

Idee # 6: Houtsnippers toevoegen

Ben je bang dat niet-kruidenopties een gevoel van "geen natuur" hebben? Overweeg om houtsnippers te splijten. Door houtsnippers aan uw tuin toe te voegen, ontstaat een natuurlijk landschap.

Idee #7: Kunstgras uitrollen

Met kunstgras krijgt u de uitstraling van echt gras zonder het gedoe van maaien, water geven of verzorgen. Meet je buitenruimte op en koop een rol gras die de gewenste oppervlakte beslaat.

Idee #8: Combineer straatstenen en gazon

Het contrast tussen straatstenen en groen "gras" is een mooie combinatie. Geef je tuin een extra dimensie met deze elegante look.

Idee #9: Achtertuinmos

Mos is een verrassend pretentieloze bodembedekker die zich vanzelf verspreidt. De rijke groene kleur en het fluweelzachte gevoel onder de voeten vallen op in de achtertuin. Mos groeit in de meeste klimaatzones, de enige uitzondering zijn woestijnen vanwege het zeer droge terrein.

Idee #10: Grindbasis

Fijn grind is een uitstekende keuze voor gebieden rond kampvuurkuilen. Voeg een laag grind toe, plaats de vuurplaats in het midden en voeg wat ligstoelen toe.

Idee # T11: Betonnen terras storten

Als je niet zelf het pad naar de betonnen binnenplaats wilt lopen, huur dan een aannemer in om het betonnen gebied te vullen waar je plezier kunt hebben en kunt genieten van je achtertuin.

Idee #12: Verhoogde bloembedden

Een tuin zonder gras hoeft niet saai te zijn. Voeg verhoogde bloembedden toe voor een levendige kleur in uw tuin.

Idee #13: Maak een natuurlijke rotstuin

De rotstuin is een andere fantastische manier om de natuur te benadrukken. Voeg een verscheidenheid aan rotsen toe, van vlakke platen leisteen tot rivierrotsen en grotere rotsblokken, voor een unieke look.

Idee nummer 14: Rubberen mulchkussen

Als je een schommel of speeltuin in je achtertuin hebt, zal het maaien van het gras eromheen een uitdaging zijn. De rubberen mulch creëert een grasvrije zone en beschermt je kleintjes bij een val.

Idee nummer 15: Schuur toevoegen

Schuren zijn niet altijd geschikt voor opslag; ze kunnen een extra gebouw zijn voor stijlvolle openluchtrecreatie. Bouw een schuur met zitje, buitenkleed en leuke verlichting.

Aanbevolen: