Kenmerken Van Het Verzorgen Van Een Grasveld Met Weidegras

Inhoudsopgave:

Kenmerken Van Het Verzorgen Van Een Grasveld Met Weidegras
Kenmerken Van Het Verzorgen Van Een Grasveld Met Weidegras

Video: Kenmerken Van Het Verzorgen Van Een Grasveld Met Weidegras

Video: Kenmerken Van Het Verzorgen Van Een Grasveld Met Weidegras
Video: Gras onderhouden - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

Als u uw perceel wilt decoreren met een chique "groen tapijt", let dan op weideblauwgras. Het is pretentieloos, bestand tegen extreme temperaturen en is perfect als gazongras.

Kenmerken van het verzorgen van een grasveld met weidegras
Kenmerken van het verzorgen van een grasveld met weidegras

Beschrijving en kenmerken van weidegras

Meadow bluegrass is een meerjarig wintergewas dat behoort tot de graanfamilie. De plant vormt een egale zode en een mooie, dichte en uniforme groene grasbedekking.

De ideale groeiomstandigheden voor weidegras zijn vruchtbare, losse en matig vochtige grond. Het is vaak te zien in weiden en bosranden in gematigde zones.

De bloeitijd van weidegras is van eind mei tot begin juli en werpt eind juli - augustus vruchten af. De bloemen van de plant lijken qua vorm op drie- tot vijfbloemige aartjes van ongeveer 6 mm lang.

Meadow bluegrass verdraagt vorst en andere ongunstige weersomstandigheden.

Meadow bluegrass voor decoratieve gazons

Pretentieloze verzorging en mooie uitstraling maken weideblauwgras een van de meest populaire planten voor het planten van gazons.

Voordelen van weidegras: hoge mate van "vertrappen", dichte bedekking en weerstand tegen ongunstige klimatologische omstandigheden.

Het grootste nadeel van weidegras is de trage groei. Daarom wordt het vaak gebruikt in combinatie met andere soorten gazongrassen die actiever groeien. Meestal wordt weidegras aangevuld met rood- of weidezwenkgras, struisgras en raaigras.

In weideblauwgras, kruipende wortelstokken, die een groot aantal processen vormen. Hierdoor vult het blauwgras vanzelf de “kale plekken” op de gazons, er is geen bijzaai nodig.

Meadow bluegrass groeit niet snel. Planten ontwikkelen zich pas volledig in het tweede of zelfs het derde of vierde jaar.

Gazonvariëteiten van weideblauwgras: Balin, Bluegrass, Panduro, Sobra, Connie.

Het ras Balin onderscheidt zich door zijn hoge uithoudingsvermogen en vroege bloei. Ook in de herfst en winter verliest de grasmat zijn felgroene kleur niet. Het wordt vaak gebruikt om te landen op sport- en speelplaatsen.

De bluegrass van het weideras Bluegars heeft een zeer dichte groene bedekking. Het is zeer geschikt voor plaatsen met onstabiele klimatologische omstandigheden.

Kenmerkend voor het ras Panduro is de resistentie tegen verschillende ziekten waar weidegras gevoelig voor is. Het wordt meestal gebruikt voor het planten van sport- en algemene gazons.

Connie is een langzaam groeiende, slijtvaste variëteit van weidegras. Door de verticale begroeiing van scheuten wordt de zode vrij dicht gevormd. Deze variëteit is praktisch niet vatbaar voor verschillende soorten ziekten.

Weideblauwgrasras Sobra combineert goed met rietzwenkgras. Het resultaat is een uniform en droogtebestendig gazon. Het wordt gebruikt voor glooiende gazons, maar ook voor algemene en sportgazons.

Regels voor het verzorgen van een grasveld met grasweide

Een goed gazon hangt af van goed zaaien. Eerst moet je de grond voorbereiden voor het zaaien: verwijder al het onkruid, graaf de grond op, egaliseer, verdicht de grond en maak de grond vervolgens ongeveer 2-3 centimeter los.

Chemische herbiciden (Roundup) worden gebruikt om onkruid effectiever te verwijderen.

De aanbevolen hoeveelheid zaden is 40 gram per 1 m². Je moet zaden planten tot een diepte van twee millimeter. De handigste manier om dit te doen is met een speciale graszaaimachine.

De eerste weken na het zaaien heeft het gazon dagelijks overvloedige watergift nodig. Belangrijk: Na het planten enkele weken niet op het gazon lopen. Regelmatig voeren en bemesten komt uw gazon alleen maar ten goede.

Standaard gazononderhoud:

  • in maart is een visuele inspectie en eliminatie van duidelijke onregelmatigheden vereist;
  • minerale meststoffen worden in april aangebracht;
  • in mei moet u droge bladeren verwijderen en het gazon maaien;
  • in juni wordt herhaald maaien en egaliseren van de randen van de grasmat uitgevoerd;
  • in juli en augustus worden indien nodig water, topdressing en haarknippen uitgevoerd.

In het najaar worden voorbereidingen getroffen voor de winter. De beschadigde plekken worden verwijderd en het gazon wordt ingezaaid.

Na het maaien is de hoogte van het weidegrasgazon circa 4 mm. Het gras groeit redelijk gelijkmatig. Bluegrass geeft de voorkeur aan zonnige locaties en vruchtbare gronden. Het verdraagt echter late vorst en strenge winters goed en is droogtebestendig. Maar in de zomer is het beter om het gazon overvloedig water te geven, zodat het gras helderder en sappiger is.

Aanbevolen: