Bestrating Platen

Inhoudsopgave:

Bestrating Platen
Bestrating Platen

Video: Bestrating Platen

Video: Bestrating Platen
Video: Bestrating aanleggen | Tuin | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Bij het uitrusten van zijn site verwacht elke eigenaar dat hij meer dan één seizoen goed verzorgd en aantrekkelijk is. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan tegels voor het bestraten van tuinpaden en andere terreinen. En aangezien het jaarlijks verschuiven van straatstenen een nogal duur en somber proces is, is het noodzakelijk om een materiaal te kiezen dat meer dan één seizoen trouw zal dienen.

Bestrating platen
Bestrating platen

Het assortiment straatstenen dat op de moderne markt wordt gepresenteerd, neemt elk jaar toe. Elk jaar verschijnen er steeds meer mooie en hoogwaardige bouwmaterialen voor landschapsontwerp. Er is geen limiet aan perfectie, maar als je nu de banen met tegels wilt aanleggen, zul je moeten kiezen uit wat er op dit moment in de bouwmarkten ligt.

Uiterlijk

Om een kwaliteitstegel te kiezen, moet je verschillende regels volgen, omdat het onmogelijk is om simpelweg te kiezen op basis van het uiterlijk, straatstenen. Maar zelfs uiterlijk kan helpen. Als je bijvoorbeeld een mooie, gladde, heldere tegel op de markt ziet, dan moet je er niet eens in de buurt komen. Ze is mooi, maar zeker niet duurzaam. Heldere kleuren geven aan dat bij de productie van dit materiaal een grote hoeveelheid kleurstoffen is gebruikt en daarom is de productietechnologie geschonden en is de samenstelling van de oplossing gewijzigd. Dergelijke tegels gaan niet lang mee. Het is alleen geschikt om een mooi mozaïek aan te brengen op de muur van een huis of een schutting. Op zo'n tegel kun je niet lopen, en nog meer rijden - hij wordt al snel onbruikbaar.

Overigens kan het glanzende oppervlak van de tegels ook als kwaliteitsindicator dienen. Een te glanzend oppervlak geeft aan dat er tijdens de productie van tegels te veel water of afdichtingsmiddelen aan de mortel zijn toegevoegd. De eerste versie van de tegel is wederom alleen geschikt voor het decoreren van de muur, maar de tegel, die een groot aantal afdichtingen bevat, is redelijk geschikt voor het bestraten van voetpaden en recreatiegebieden. Hoe weet je welke tegels op de markt zijn - duurzaam of niet? Het is voldoende om twee fragmenten tegen elkaar aan te slaan. Als u bij een botsing een dof geluid hoort, is de tegel van slechte kwaliteit en kunt u verdere controles overslaan, maar als het geluid rinkelt, kunt u dergelijk materiaal veilig kopen.

Productiemethoden:

Trouwens, glanzende en gekleurde tegels van verschillende vormen die op de markt worden gepresenteerd, zijn vibrocast-straatstenen. Het is duurder, omdat het meestal in kleine hoeveelheden met de hand wordt geproduceerd. Voor de productie van een dergelijke tegel wordt een vloeibare samenstelling gebruikt, die in speciale vormen wordt gegoten en vervolgens op een speciale triltafel wordt verdicht. Dergelijke tegels kunnen zelfs thuis worden gemaakt als je de tijd, materialen en gereedschappen hebt.

Er is een andere manier om tegels te produceren - vibrocompressie. Deze methode vereist dure en omvangrijke apparatuur en wordt daarom alleen in de fabriek gebruikt. Vibro-geperste tegels zijn iets goedkoper dan vibro-cast, maar ze hebben een niet erg mooie grijsachtige tint. Maar het onderscheidt zich door een hoge duurzaamheid en kwaliteit. In principe kun je de paden natuurlijk aanleggen met trilplaten met mooie patronen en texturen. Maar de herfst komt eraan en de straatstenen van helder, glanzend en aantrekkelijk zullen grijs en lelijk worden. Dus, wat voor soort straatstenen je moet kopen, is aan jou.

De keuze van de tegel hangt sterk af van de toepassing die u erop voorbereidt. Als u van plan bent om straatstenen uitsluitend voor decoratieve doeleinden te gebruiken, zal deze niet worden blootgesteld aan een grote belasting, dan is de kwaliteit misschien niet bijzonder.

Maar tegels voor parkeerplaatsen of paden die zwaar belast worden, moeten duurzaam en van hoge kwaliteit zijn, zodat u ze niet na enkele maanden hoeft te vervangen.

Aanbevolen: