Hoe Maak Je Een Haag Op De Site

Hoe Maak Je Een Haag Op De Site
Hoe Maak Je Een Haag Op De Site

Video: Hoe Maak Je Een Haag Op De Site

Video: Hoe Maak Je Een Haag Op De Site
Video: Hoe plant ik een haag en hoe snoei ik een haag? 2024, Maart
Anonim

Landeigenaren streven vaak naar hun mooie ontwerp. Landschapsarchitectuur is modieus en populair geworden. Een haag maakt deel uit van het totale ontwerp van de site en is eenvoudig zelf te doen.

Hoe maak je een haag op de site
Hoe maak je een haag op de site

Waar dient een plantenhaag voor?

Eerst moet u beslissen welke functie het "groene hek" zal vervullen. Afhankelijk hiervan kan het verschillen in de samenstelling van gewassen.

Als het hoofddoel van een haag is om een omheining te maken, een omheining die kan beschermen tegen wind en nieuwsgierige blikken, dan worden meestal bomen en struiken gebruikt. Ze kunnen rond de hele omtrek van uw site worden geplant, de hoogte en dichtheid hebben die u wilt.

Maar als u een amateur-tuinier bent die fruit- en bessenbomen en struiken kweekt op uw legale percelen, dan moet de haag worden gewaaid, bestaande uit een of twee rijen snelgroeiende bomen. Piramidale populier, berk, scherpbladige esdoorn, lariks, wilg, spar zijn heel geschikt.

Zorg ervoor dat de haag van deze bomen zich op minimaal 12-15 meter van de rand van het terrein bevindt. Anders zullen schaduw- en kiemwortels in uw omgeving een slechte grap zijn. Bomen worden op een afstand van 2-3 meter van elkaar geplant.

Als een haag nodig is als een mooie omheining, dan zullen sierheesters deze taak goed aankunnen. En bessenstruiken (kruisbessen, frambozen, aalbessen) zullen ook gunstig zijn. Hazel, lila, jasmijn, acacia groeien tot 3-4 meter hoog.

Als je een haag lager nodig hebt, plant dan een cotoneaster, moerasspirea, sneeuwbes. Concentreer u op die gewassen die wortel schieten en beter groeien in uw gebied.

Heesters worden in één rij geplant, 1, 5-2 meter uit elkaar. Voor het planten worden de kuilen gevuld met compost of humus. De geplante plant wordt geperst, bewaterd, besprenkeld met turf of humus erop.

Hoe zorg je voor een haag?

In het eerste jaar regelmatig water geven, onkruid vernietigen. Met een snoeischaar kunt u de struik de gewenste vorm geven. Het is beter om in augustus - begin september te snoeien, waarbij de groei 2-5 cm hoger blijft dan de snoei van vorig jaar, zodat de takken niet veel groeien.

Sommige struiken worden tijdens het groeien kaal van onderaf, terwijl ze hun decoratieve effect verliezen. Om dit te voorkomen, kunt u de stammen op een hoogte van 10-20 cm van de grond afknippen - er zullen nieuwe scheuten verschijnen. Dit omvat jasmijn, sering en kamperfoelie. Heesters van andere soorten tolereren geen verjonging.

Prachtig bloeiende struiksoorten

Opmerking voor amateur-tuinders: als u wilt dat een haag van planten u en uw gasten met schoonheid verblijdt, versier dan de site met bloeiende gewassen. Jasmijn, mahonia, alpenbes, Japanse kweepeer zullen de bermen en paden op de site versieren en zullen dienen als een bron van inspiratie en vreugde!

Aanbevolen: