Hoe Vergroot Je Een Kleine Tuin?

Inhoudsopgave:

Hoe Vergroot Je Een Kleine Tuin?
Hoe Vergroot Je Een Kleine Tuin?

Video: Hoe Vergroot Je Een Kleine Tuin?

Video: Hoe Vergroot Je Een Kleine Tuin?
Video: Zo haal je alles uit een kleine tuin 2024, Maart
Anonim

Kan een kleine tuin vergroot worden? Zeker. Dankzij de tromple-l'oeil-techniek, wat in het Frans "optische illusie" betekent, is het heel goed mogelijk om de grenzen van de tuin "uit elkaar te schuiven" en van uw 2 hectare een mooie en interessante ruimte te maken.

Hoe vergroot je een kleine tuin?
Hoe vergroot je een kleine tuin?

Het is nodig

  • - plattegrond van de tuin;
  • - spiegels;
  • - verven;
  • - borstels;
  • - bogen;
  • - pergola's;
  • - materiaal voor de apparaatsporen.

instructies:

Stap 1

Plan de locatie van de paden in de toekomstige tuin. Teken ze op de plattegrond. Houd er rekening mee dat rechte lijnen de afstand visueel verkorten, waardoor het kleine gedeelte van de tuin nog meer wordt benadrukt. Maak de paden langs de bloembedden afgerond of zigzaggend. Deze techniek zorgt voor slechts gedeeltelijk zicht op de tuinobjecten, waardoor het lijkt alsof de tuin doorgaat.

Stap 2

Als je van scherpe, rechte lijnen houdt, maak dan meerdere sporen van verschillende breedtes. En geleidelijk smaller de langste. Deze techniek zal de indruk wekken dat het pad veel langer is dan het in werkelijkheid is.

Stap 3

Een andere manier om het pad visueel langer te maken, is door grotere planten aan het begin en kleinere aan het einde te planten.

Stap 4

Plaats de spiegels tegen de muur van het huis tegenover het pad. Het is bekend dat ze de ruimte optisch vergroten. Planten die erin worden weerspiegeld, creëren een indruk van diepte, waardoor de ruimte visueel wordt vergroot.

Stap 5

Verf de muren van een huis, een schuur, een garage met trompe-l'oeil-afbeeldingen. Teken bijvoorbeeld een openstaande deur waardoor de tuin doorloopt. Plant planten naast het beeld en leg paden, wat het effect van bedrog sterk zal versterken.

Stap 6

Verdeel de ruimte in meerdere niveaus met steunmuren en trappen, zo krijg je het zogenaamde optische float-effect. Als je de bloemperken op het lagere niveau plaatst en het recreatiegebied op het bovenste niveau, dan verschijnen op het tweede niveau de bloementuin en tuin in close-up voor je. Maar wanneer je afdaalt, stopt je zicht alleen op bepaalde elementen of composities, bijvoorbeeld een weelderige struik van een pioenroos of een roos.

Stap 7

Creëer een zogenaamd "vals" perspectief. Maak een tunnel met pergola's of meerdere bogen. Plaats aan het einde ervan een decoratief element, zoals een molen, een put of een kleine fontein. Plant struiken en bomen die het hek verbergen en het lijkt alsof de tuin doorgaat.

Aanbevolen: