Hoe Maak Je Een Gietvorm?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Gietvorm?
Hoe Maak Je Een Gietvorm?

Video: Hoe Maak Je Een Gietvorm?

Video: Hoe Maak Je Een Gietvorm?
Video: Hoe maak je mallen met Siliconenrubber? | Maak zelf elke vorm na! | DIY tutorial 2024, Maart
Anonim

Voor een thuisvakman die zijn tuinperceel met zijn eigen handen wil opruimen en decoreren, paden wil leggen die handig zijn om schoon te maken en te lopen, is het belangrijk om correct een mal te maken voor het gieten van straatstenen. Je kunt kant-en-klare formulieren krijgen, maar als je iets exclusiefs wilt, maak ze dan zelf.

Hoe maak je een gietvorm?
Hoe maak je een gietvorm?

Het is nodig

  • - zagen van hout of latten;
  • - nagels;
  • - polyethyleen;
  • - klis;
  • - machineolie.

instructies:

Stap 1

Gebruik houten strips of sierlijsten om een gietvorm te maken. Verzamel de bekisting van hen. Het kan driehoekig, rechthoekig of honingraat zijn, wat u maar wilt. Maak de hoogte van de bekisting ongeveer 6 cm, dit is de dikte van de afgewerkte tegel.

Stap 2

Bevestig het hout samen met meubelbouten, schroeven of gewone spijkers. Van bovenaf, in de hoeken van de bekisting, kunt u ook de lamellen bevestigen om de vorm sterker te maken.

Stap 3

Om het gieten van de tegels sneller te laten verlopen, maakt u ongeveer tien vormen die op tafel moeten worden gelegd. Leg eerst een dikke polyethyleen of multiplex plaat op de tafel. Het gladde oppervlak geeft u een glad buitenoppervlak van de tegels.

Stap 4

Het is erg handig voor u om met het formulier te werken als u het meteen uitneembaar maakt. Dat wil zeggen, in een hoek van de bekisting moet een spijker worden uitgetrokken of daar een kaphaak worden bevestigd. Om vervolgens van de voltooide tegel te verwijderen, moet het formulier enigszins worden losgemaakt.

Stap 5

Maak originele tuinpadtegels in de vorm van een blad. Ze zullen meer decoratief van aard zijn, maar ze zullen je tuin enorm versieren. Leg op een tafel bedekt met plastic grote klisbladeren zodat de achterkant met duidelijke windingen van de aderen bovenop ligt. De plant zelf zal de mal zijn voor het gieten.

Stap 6

Breng cementmortel aan op de plaat en strijk glad met een troffel of troffel. Verwijder overtollige mortel van de randen van de plaat. Als de tegel droog is, draait u hem om en verwijdert u de plaat. Neem een verse plant voor de volgende casting.

Aanbevolen: