Aanleg Van Een Tuinperceel

Aanleg Van Een Tuinperceel
Aanleg Van Een Tuinperceel

Video: Aanleg Van Een Tuinperceel

Video: Aanleg Van Een Tuinperceel
Video: Vroege Vogels tuintips: Natuurvijver aanleggen 2024, Maart
Anonim

Landschapsarchitectuur op een tuinperceel is een hele wetenschap, die soms ontmoedigend kan lijken. Maar in feite is het maken van een mooi ontwerp op de site niet zo moeilijk als het lijkt.

Aanleg van een tuinperceel
Aanleg van een tuinperceel

De tuin moet in harmonie zijn met het huis. Typisch is het huis een hoekige structuur met rechte lijnen. Gladde, golvende lijnen zijn nodig om deze rechtheid in evenwicht te brengen. Paden, bloemperken, vijvers, gazons moeten rechthoekige vormen vermijden. De tuinzone met rechte lijnen is geïsoleerd met een haag, de doorgang erdoor in de vorm van een bloeiende boog. Planten worden gebruikt: kamperfoelie, clematis.

Het belangrijkste is dat de haag er natuurlijk uitziet. Tuinders laten geen klimplanten groeien, staan ze niet toe om het huis te verstrengelen.

In de tuin zijn bomen geplant met een ronde kroon, dit is beter in harmonie met de rest van het terrein. Voor de middelste rijstrook zijn fruitbomen, linden, esdoorns, iepen meer geschikt.

Kegelvormige vormen zien er slechter uit: sparren, cipres.

Eindelijk bloemen. Ze kiezen bloemen voor elke hoek van hun tuin, rekening houdend met de cyclus van elementen, verlichting, bodemvocht.

De verlichting van de tuin langs de paden en in de hoeken van het perceel ziet er 's avonds erg mooi uit. De winkels hebben een grote keuze aan straatlantaarns.

Omdat er veel hout in de tuin is, is er gekozen voor tuinmeubelen uit glas en metaal. Plaats het op de binnenplaats, dichter bij het huis. In de regel is de binnenplaats geplaveid met steen. Het is omgeven door sierheesters. Gebruik klimplanten op een decoratief latwerk. Deze maatregelen zullen helpen om een schijn van een tuinhuisje te creëren, comfort te geven. Terrasverlichting is niet verlicht. Als er nog een verhard gedeelte op het tuinperceel is, dan bevindt dit zich aan de andere kant van de tuin.

Planten in aarden potten worden ook gebruikt om de verharde gebieden te versieren.

Het gevoel van stabiliteit wordt gecreëerd door rotstuinen en grote rotsblokken.

Wanneer u met een steen decoreert, moet u de maat in acht nemen. De overvloed aan stenen oppervlakken zal de balans van materialen verstoren, de aandacht op zichzelf vestigen, wat volkomen onaanvaardbaar is.

Aanbevolen: