Droge Stroom Op De Site Met Je Eigen Handen

Droge Stroom Op De Site Met Je Eigen Handen
Droge Stroom Op De Site Met Je Eigen Handen

Video: Droge Stroom Op De Site Met Je Eigen Handen

Video: Droge Stroom Op De Site Met Je Eigen Handen
Video: JE HEBT DIT NOG NIET ZIEN! Handige tips voor alle gelegenheden! 2024, Maart
Anonim

De stroom in landschapsontwerp is tegenwoordig erg populair en is een uitstekende vervanging voor een kunstmatige waterloop. De bewoners van het Land van de Rijzende Zon waren de eersten die begonnen met het maken van deze bedding van de zogenaamd droge stroom. Vereist geen speciale zorg, het verbergt goed de onregelmatigheden van de site, begrenst de zones.

Droge stroom op de site met je eigen handen
Droge stroom op de site met je eigen handen

Het creëren van een droge stroom vereist geen speciale vaardigheden, u hoeft alleen rekening te houden met een paar subtiliteiten:

  • Het bed van de zogenaamde stroom moet als het ware op een verhoging worden geplaatst, als er een heuvel op de site is, dan kun je deze rangschikken en er een stroom van beginnen te leggen. Als er geen heuvel en geen andere hoogte is, kunt u het kanaal met verschillende rotsblokken rangschikken.
  • Het is belangrijk om rekening te houden met de natuurlijke kenmerken van het kanaal. Het is kronkelend, op sommige plaatsen kan het smal worden, op andere plaatsen kan het uitzetten, waardoor het mogelijk is om de ruimte van de site visueel uit te breiden.
  • Het logische einde van de beek kan een kleine vijver zijn, je kunt deze bedekken met dezelfde stenen als de monding van de beek en rond de plant planten.

Om een stream te maken, moet u eerst:

  • Graaf een kleine sloot rond de omtrek van de site, met een natuurlijke kronkelende vorm.
  • Leg de bodem met een speciaal materiaal dat voorkomt dat onkruid door de stenen heen breekt en u onnodig werk bespaart om ze in de toekomst te verwijderen.
  • Leg stenen één voor één, rekening houdend met het feit dat het beter is om de randen van grote stenen te maken, en in het midden om kleinere stenen te leggen. Onthoud harmonie, alles moet worden gecombineerd met andere decoratieve elementen op de site.

Je kunt het spel van de kleur van de stroom bereiken door stenen van verschillende texturen en maten te stapelen. Om de beek van veraf als een natuurlijke beek te laten lijken, kunt u gekleurde glasstenen aan de basis leggen, door de overloop in de zon zal er het effect van natte stenen zijn.

Bij het decoreren van de plantrand van de beek, kun je de verbeelding de vrije loop laten, het belangrijkste is om het niet te overdrijven, planten die verband houden met water - bamboe, riet, zijn goed geschikt. Om het effect van frisheid te creëren, kun je blauwgekleurde planten planten - een kruipende hardnekkige, een bel of een grootbladige vergeet-mij-niet, muggengras of bizongras.

Zo'n stroom kan in 2-3 dagen worden gebouwd, alleen door de details van tevoren te plannen en later geen tijd te verspillen aan herontwikkeling en opnieuw doen. Versier zo'n stroom met een amfora, zeeschelpen, visfiguren, bruggetjes erover. Zo'n stroom is ideaal omdat het geen onderhoud vereist en geen insecten naar de site trekt, en verfijning en stijl geeft.

Aanbevolen: