Yucca Tuin - Zorg

Inhoudsopgave:

Yucca Tuin - Zorg
Yucca Tuin - Zorg

Video: Yucca Tuin - Zorg

Video: Yucca Tuin - Zorg
Video: Кусты юкки Как обрезать юкки, сделав их похожими на пальмы 2024, Maart
Anonim

Yucca is een vaste plant die niet grillig is, maar toch onderhoud nodig heeft. Deze bloem is een boomachtige stam met xiphoid scherpe bladeren. Als het gezin kinderen en huisdieren heeft, wordt het planten van deze plant niet aanbevolen.

Yucca tuin - zorg
Yucca tuin - zorg

h2> Yucca-plantenverzorging

De plant kan in een halfschaduwrijke omgeving worden geplant, maar als er een kans is, is het niet de moeite waard om hem voor open zonlicht te verbergen, hij is thermofiel. Yucca wordt geplant in droge, goed doorlatende grond, omdat de wortels vatbaar zijn voor rotting in vochtige grond. Zand en grote stenen moeten voor het planten aan de grond worden toegevoegd. De grond voor een goede plantengroei moet los en rijk zijn aan calcium, dat is verrijkt met een gespecialiseerde meststof. Water geven moet met mate worden gedaan, u hoeft de plant niet te grijpen. Het is heel eenvoudig om te bepalen of een yucca voldoende water krijgt, je moet op zijn bladeren letten. Rechtgebogen bladeren en gedraaide draden zijn een teken van de goede staat van de plant, gedraaide bladeren en hangende draden - de bloem heeft water nodig. Houd er ook rekening mee dat de minimale afstand tussen bloemen 45 centimeter moet zijn.

Onderdak yucca planten voor de winter

Voor overwintering moet de plant worden voorbereid. Het is noodzakelijk om alle droge bladeren in de yucca te verwijderen. De volgende stap is om de plant in te wikkelen met tape. Qua uiterlijk lijkt het op een kolom. Het frame moet zo worden bevestigd dat de plant niet wankelt en niet wordt beschadigd door plotselinge windstoten. De resulterende structuur moet bedekt zijn met overvloedige sneeuw.

De belangrijkste vijanden van de yuccaplant

De meest verschrikkelijke vijand van de plant is het schildluis. De aanval van deze plaag wordt bewezen door bruine plaques op yuccabladeren. Het schild wordt beschermd tegen chemicaliën door een wasschild dat voorkomt dat de vijand zich volledig kan verwijderen. Het verzamelen van ongedierte moet handmatig gebeuren. Nadat de schede is verwijderd, moeten de yuccabladeren worden behandeld met een wattenstaafje gedrenkt in wodka. Doordat hij lang verslijt, is de plant enige tijd beschermd tegen herhaalde aanvallen.

Na overwintering kan de plant worden aangevallen door slakken. Tijdens deze periode wordt de plant bedekt met gelige vlekken. Insecticiden zullen helpen in de strijd tegen slakken.

Bloeiende plant

De bloei van yucca wordt vergemakkelijkt door bestuiving door een kleine vlinder die in de zuidelijke strook leeft. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat de plant soms shocktherapie moet regelen door hem naar een donkere plaats met een temperatuur van +5 graden Celsius te verplaatsen. Een andere voorwaarde is de weigering om verdorde bladeren te snijden. Met de juiste verzorging kan de plant bloeien in het derde levensjaar, maar meestal vindt de bloeiperiode plaats in het vierde tot vijfde groeijaar.

Aanbevolen: