Landschapsarchitectuur En Landschapsarchitectuur Van Het Gebied - Hoe De Prijzen Worden Gevormd

Inhoudsopgave:

Landschapsarchitectuur En Landschapsarchitectuur Van Het Gebied - Hoe De Prijzen Worden Gevormd
Landschapsarchitectuur En Landschapsarchitectuur Van Het Gebied - Hoe De Prijzen Worden Gevormd

Video: Landschapsarchitectuur En Landschapsarchitectuur Van Het Gebied - Hoe De Prijzen Worden Gevormd

Video: Landschapsarchitectuur En Landschapsarchitectuur Van Het Gebied - Hoe De Prijzen Worden Gevormd
Video: Landschapsarchitectuur 2024, Maart
Anonim

De inrichting van een perceel is een van de belangrijke fasen van de algemene inrichting van een privéwoning. Iemand beheert dit probleem alleen en plant zelfstandig gazons en bloemen. Anderen huren liever professionals in om alles volgens goedgekeurde normen en regels te doen. In dit verband hebben ze een vraag: hoeveel kost het tuinieren van de site?

Landschapsarchitectuur en landschapsarchitectuur van het gebied - hoe de prijzen worden gevormd
Landschapsarchitectuur en landschapsarchitectuur van het gebied - hoe de prijzen worden gevormd

De uitstraling van de woning wordt onder meer bepaald door het type terrein. Dus als bijvoorbeeld een roze poppenhuis op de grond staat waar onkruid in weelderige kleuren bloeit, ziet het er niet schattig en aantrekkelijk uit. Hetzelfde zal gebeuren als er stevige putten en geulen op de site zijn.

Alleen het land rond het terrein inzaaien met gras en bloemen planten is ook geen wondermiddel. Als de grond ruw is, is het gemakkelijk om erop te bewegen en zelfs een ingezaaid gazon zal niet helpen. Daarom zal het vooraf moeten worden uitgelijnd.

Tarieven voor landschapsarchitectuur

De landschapsarchitectuur van de site wordt meestal uitgevoerd volgens goedgekeurde tekeningen en schattingen, waarin alles is beschreven - van de lengte en breedte van de paden tot de plaatsing van decoratieve stenen op het gazon. Houd er rekening mee dat u ofwel zelfstandig een ontwerpproject kunt opstellen en corrigeren door professionals, of het volledig kunt bestellen bij architecten en landschapsontwerpers.

Onthoud dat de goedgekeurde lay-out slechts een document is dat enigszins kan worden aangepast tijdens het verbeteren van het territorium. Je kunt er natuurlijk geen globale vervangingen in maken, maar je kunt wel iets toevoegen of verwijderen.

Landverbetering wordt meestal geschat op vierkante meters. Het regelen van gewone gazons, inclusief de kosten van zaden, kost bijvoorbeeld tussen 300-500 roebel per vierkante meter grondgebied. Opgerold gazon is duurder - vanaf 350 roebel. per vierkant. Deze methode om het territorium in te delen is echter vele malen eenvoudiger en sneller.

Het aanleggen van een bloementuin is duurder dan het aanleggen van een gazon. Daarom beginnen de kosten van dergelijk werk vanaf 1500 roebel. per vierkante meter. Als u een ongebruikelijk columbarium wilt, bijvoorbeeld een watercolumbarium, moet u ook de materiaalkosten toevoegen, die kunnen variëren van 40 tot 100% van de materiaalkosten.

Complexere bloembedden zullen soms duurder uitkomen - vanaf 3000 r. per vierkante meter compositie. Als u al aanplant op uw site had, bijvoorbeeld bomen, en nu passen ze niet in het nieuwe concept of behoren ze tot de categorie van noodgevallen, dan vereist hun reiniging ook extra kosten - vanaf 1.500 roebel. een stuk. Als alternatief kunt u de bomen eenvoudig corrigeren door droge twijgen en toppen te verwijderen. In dit geval hoeft u slechts ongeveer 100 roebel te betalen. voor de boom. Als u bomen op uw site had gezaagd, waarvan alleen stronken overbleven, kost het ontwortelen 350-500 roebel. een stuk.

Territorium verbeteringspercentages

Landverbetering wordt gezien als een dieper werk dan het breken van gazons of bloembedden. Met volledige landschapsarchitectuur houden de meesters zich bezig met de inrichting van paden, tegenoverliggende werken, het maken van volledige composities, enz. Ook hier worden de kosten in de meeste gevallen per vierkante meter berekend.

Het apparaat van de tracks, afhankelijk van het type substraat en materialen, wordt geschat op 850-1500 roebel. per m² Drainage kost vanaf 450 roebel. per lopende meter. Gevelwerken zijn a priori duur en worden geschat op 850 roebel. per m²

Als u van plan bent decoratieve verlichting op de site uit te voeren, komt dit uit op een aardige cent - vanaf 15.000 roebel. per honderd vierkante meter.

De aanleg van kunstmatige reservoirs of volwaardige sportvelden in de omgeving komt uit 4000 roebel. per vierkante meter.

Natuurlijk zullen de kosten van landschapsarchitectuur en verbetering van de site behoorlijk hoog zijn. Maar het resultaat mag er zijn, je krijgt een mooie en nette tuin, waar je je niet voor hoeft te schamen om gasten uit te nodigen.

Aanbevolen: