Mobiel Terrein: Groene Huisdieren In Containers

Mobiel Terrein: Groene Huisdieren In Containers
Mobiel Terrein: Groene Huisdieren In Containers

Video: Mobiel Terrein: Groene Huisdieren In Containers

Video: Mobiel Terrein: Groene Huisdieren In Containers
Video: Moestuinieren voor je huisdieren! | DierenpraatTV 2024, Maart
Anonim

Degenen die vaak het uiterlijk van een perceel willen veranderen, zullen dol zijn op het idee van het kweken van containerplanten. Je kunt op deze manier absoluut alle planten laten groeien, van jaarlijkse "bloembedden" tot struiken en fruit. Om ervoor te zorgen dat elke plant comfortabel is, moet u de juiste grond, materiaal, maat en diepte van de container kiezen.

Mobiel terrein: groene huisdieren in containers
Mobiel terrein: groene huisdieren in containers

De grond in containers verliest sneller vocht, dus het is vooral belangrijk om te letten op het vermogen van de grond om het vast te houden. Als de plantvoorkeur het toelaat, is lichte turf- of compostgrond het beste. Bovendien is het zelfs met grote afmetingen niet moeilijk om containers met dergelijke grond te verplaatsen. Maar veel belangrijker. Zodat de zuurgraad en vruchtbaarheid van de bodem geschikt is.

Gebruik geen ijzeren containers als container, deze kunnen giftige stoffen afgeven. Om dezelfde reden mogen plastic containers niet opnieuw worden gebruikt, zelfs niet als ze eerder voedsel bevatten. Kunststof potten en kuipen speciaal ontworpen voor opplant zijn volkomen ongevaarlijk. Fabrikanten kunnen een grote verscheidenheid aan vormen, kleuren en texturen aanbieden. Het voordeel van plastic containers is hun lage kosten in vergelijking met houten, keramische en stenen containers.

Maar als natuurlijke materialen aantrekkelijker zijn voor het oog, moet er rekening mee worden gehouden dat de boom een vochtafstotende coating moet hebben om de levensduur te verlengen, en goedkope keramiek van massaproductie is niet vorstbestendig. Maar duurdere containers kunnen een ideaal "thuis" voor een plant worden, vooral als het oppervlak ongeglazuurd is, omdat keramiek "ademt" door de poreuze structuur, waardoor er meer lucht naar de wortels zal stromen. Stenen containers zijn het meest duurzaam en duurzaam; na verloop van tijd wordt hun uiterlijk nog aantrekkelijker.

Een voorwaarde voor het kiezen van de meest geschikte container is de aanwezigheid van drainagegaten, overtollig vocht is schadelijk voor bijna alle planten en voor velen is het destructief.

De diepte en grootte van de container mogen niet te groot zijn, "voor groei", het is beter om de plant indien nodig te transplanteren. En als u de oude wortel, die krap is geworden, gedeeltelijk verwijdert, gaat de container lang mee. Als de procedure voor het verkleinen van de kluit op een geschikt moment wordt uitgevoerd, de wonden worden gedesinfecteerd (bijvoorbeeld met steenkool) en gedroogd, wordt de plant niet ziek en herstelt hij snel.

Een vakkundig geselecteerde container wordt een ander interessant decorelement en het zal niet moeilijk zijn om het uiterlijk van de site binnen enkele minuten te veranderen.

Aanbevolen: