Hoe Vaten Te Schilderen In Het Land Of In De Tuin

Inhoudsopgave:

Hoe Vaten Te Schilderen In Het Land Of In De Tuin
Hoe Vaten Te Schilderen In Het Land Of In De Tuin

Video: Hoe Vaten Te Schilderen In Het Land Of In De Tuin

Video: Hoe Vaten Te Schilderen In Het Land Of In De Tuin
Video: Tip van Thomas: strakke lijnen met muurverf - EIGEN HUIS & TUIN 2024, Maart
Anonim

Het is goed om een automatisch irrigatiesysteem in het land te hebben. Als het er niet is, moet u een gieter gebruiken en water uit een geschikte bak halen. Meestal zijn dit tuinijzeren vaten die er somber en saai uitzien. Een beetje fantasie en felle kleuren maken er een stijlvolle tuindecoratie van.

Een tuinton decoreren - gewoon leuk schilderen
Een tuinton decoreren - gewoon leuk schilderen

Design op het platteland of in de tuin

IJzeren vaten worden actief gebruikt, niet alleen voor water, maar ook voor het maken van originele bloembedden. Ze kunnen worden geverfd met verf of worden gedecoreerd in hightech-stijl. Vlecht bijvoorbeeld met een palissade en creëer een bloementuin. Om een vat te schilderen, dat voor water of als bloembed zal worden gebruikt, heb je veelkleurige verf, borstels van verschillende grootte, een spons en een roller nodig. Gekleurde kleuren zullen helpen om een creatief idee te belichamen. De basis van dergelijke kleurstoffen is acryl, dus ze kunnen gemakkelijk worden gemengd met gewoon acrylemail.

Begin met het kiezen van een basiskleur en verf het vat met een roller. Wacht tot de basisverf volledig droog is. Bepaal het patroon. Het is belangrijk dat het groot is en in verhouding staat tot de grootte van het vat. Het kan vooraf worden aangebracht met een potlood op een vel papier of krijt op het vat zelf. Als je twijfelt over je eigen artistieke talenten, gebruik dan stencils. U kunt deze krijgen in boekhandels of reparatiewerkplaatsen. Daar vind je ook materialen om je eigen stencil te maken.

DIY-stencil

Kies een geschikt patroon voor het sjabloon. Het is handig om het op een printer af te drukken. Vertaal de omtreklijn met carbonpapier uit een tijdschrift of boek. U kunt calqueerpapier of bakpapier gebruiken. Dun plastic of lamineerpapier zal ook werken om een stencil te maken.

Gebruik nu je mes en schaar. Snijd voorzichtig kleine onderdelen uit met een dun mes. Wees niet ontmoedigd als je iets extra's afsnijdt. Gebruik plakband en verzegel het bedorven stuk. Bevestig het voltooide sjabloon aan de basis - een ijzeren vat. Zet het vast met plakband. Breng de contouren aan met een borstel of spons. Verwijder het sjabloon zonder te wachten tot de verf droog is, anders blijft het plakken. Reinig de borstel of spons grondig als u van plan bent verschillende kleuren te gebruiken. Breng alleen de volgende kleur aan en zorg ervoor dat je de vorige niet verpest.

Er zijn veel ideeën voor het schilderen van tuinvaten. Zo zijn menselijke vaten populair. U kunt een kant-en-klare optie gebruiken of uw eigen optie bedenken en uitvoeren. Voor een beter resultaat kan de metalen trommel worden gecoat met een geschikt primermengsel. Nette en origineel geschilderde vaten zullen zowel de eigenaren als de gasten van het huisje of de tuin zeker bevallen. Dit opvallende element van tuinontwerp trekt zeker de aandacht van voorbijgangers naar uw bloementuin.

Aanbevolen: