Mixborder In Hun Zomerhuisje

Mixborder In Hun Zomerhuisje
Mixborder In Hun Zomerhuisje

Video: Mixborder In Hun Zomerhuisje

Video: Mixborder In Hun Zomerhuisje
Video: Hoe stel je een border samen? Tips om te planten! 2024, Maart
Anonim

Fel bloeiende bloembedden zijn een integraal onderdeel van elk voorstedelijk gebied. Een van de meest populaire bloembedden in modern landschapsontwerp kan gerust een mixborder worden genoemd - een gemengde bloementuin. Een grote verscheidenheid aan bloemen, struiken en zelfs bomen bestaat met succes naast elkaar in mixborders. Deze combinatie maakt mixborders ongelooflijk kleurrijk en aantrekkelijk.

Mixborder in hun zomerhuisje
Mixborder in hun zomerhuisje

Tegelijkertijd ontstaan door de combinatie van een groot aantal planten in een klein gebied moeilijkheden bij de verzorging, omdat elke bloem zijn eigen behoeften heeft, die vaak van elkaar verschillen. Met dit alles moet rekening worden gehouden bij het selecteren van planten voor mixborders.

Allereerst moet je snelgroeiende planten en bloemen met een krachtig wortelstelsel verlaten - ze zullen de buren hinderen, wat de hele bloementuin als geheel nadelig zal beïnvloeden.

Hoge planten worden meestal op de achtergrond of in het midden geplant. De afstand van waaruit u naar het bloembed kijkt, moet twee keer zo hoog zijn als de hoogste plant.

Vaste planten vormen de basis van mixborders. Ze zijn zo geselecteerd dat anderen er een komen vervangen, dan zullen vervaagde exemplaren het algemene uiterlijk niet bederven. Eenjarigen, die het hele seizoen hun aantrekkelijkheid niet verliezen, zullen een goede aanvulling zijn.

We mogen de sierbladplanten niet vergeten, die een belangrijke rol zullen spelen in de mixborder. Ze zullen hem helpen spectaculair te blijven en een speciale pracht te geven.

Om continue bloei te bereiken, moet u actief bolvormige vaste planten gebruiken - muscari, krokussen, narcissen, tulpen.

Het is niet overbodig om planten in de mixborder te gebruiken die ongedierte kunnen afschrikken met hun geur, zoals goudsbloemen, decoratieve uien, tijm, boerenwormkruid en andere.

De combinatie van kleuren in de mixborder speelt een belangrijke rol. Er zijn veel opties voor kleurenschema's, het belangrijkste is dat de kleuren in harmonie met elkaar zijn, de ogen niet irriteren en de aandacht niet verstrooien. Bloemen worden meestal geselecteerd door contrast (bijvoorbeeld geel en paars), of, omgekeerd, van dezelfde tint, wat de bloementuin soberheid en speciale charme geeft.

Voordat u bloemen gaat planten, moet u een gedetailleerd plan op papier maken en dit vervolgens naar het gebied overbrengen. Bij het planten van planten moet je voldoende ruimte overlaten, want na een paar jaar zullen ze iets groeien. En in het eerste jaar kunnen de holtes gevuld worden met eenjarige bloemen.

Alle inspanningen die zijn besteed aan het maken van een mixborder zullen zeer snel vruchten afwerpen - de resulterende bloementuin zal de eigenaren vele jaren verheugen.

Aanbevolen: