Hoe Zich Te Ontdoen Van Modder In Een Vijver

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Modder In Een Vijver
Hoe Zich Te Ontdoen Van Modder In Een Vijver

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Modder In Een Vijver

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Modder In Een Vijver
Video: Slib verwijderen in de vijver door Bio oxidator 2024, Maart
Anonim

Tina bederft niet alleen het uiterlijk van het stuwmeer, maar ook de kwaliteit van leven van de bewoners. Door een gebrek aan zuurstof, dat niet door een dikke laag rottend filament heen kan breken, kan de vis doodgaan.

Hoe zich te ontdoen van modder in een vijver
Hoe zich te ontdoen van modder in een vijver

Preventieve maatregelen zijn de beste manier om slijk te bestrijden

Tina is de eenvoudigste plant die zich zeer snel over het oppervlak van het reservoir verspreidt. De dichte massa filamenteuze en blauwgroene algen waaruit de modder bestaat, laat weinig zuurstof door en geeft sierplanten en dieren praktisch geen overlevingskans.

Door de overvloed aan modder kan de vijver gaan rotten en een bron van gevaar worden, zelfs voor de menselijke gezondheid. Daarom is het beter om preventieve maatregelen te nemen.

Planten

Voor een effectieve bestrijding van modder zijn sterke concurrerende planten geschikt - nymphea, hoornblad en geveerd, lelies en waterlelies. Deze planten staan onder water, ze voeden zich direct uit het water en ontnemen de noodzakelijke stoffen van modder. Hoe meer sierplanten je plant, hoe kleiner de overlevingskansen van de eenvoudigste algen.

Speciale vijvertechniek

Compressoren en filters helpen het natuurlijke evenwicht in het water tot stand te brengen, wat nodig is voor de gezondheid van dieren en planten. Tina neemt veel zuurstof op, de compressor compenseert het gebrek aan deze stof in het water. Als gevolg hiervan beginnen "goede" planten en vissen op schadelijke algen te stappen.

Voorbereidingen ter voorkoming van troebelheid en vergroening van water

SeraPond BioCrystal+ is gemaakt van natuurlijke ingrediënten (gerst, stro). Een zak met een bioactieve vuller wordt op de bodem van het reservoir geplaatst en het medicijn begint onmiddellijk te werken, waardoor de modder niet groeit. Er is ook een vloeibare remedie met een vergelijkbare werking - Sera Pond Algenstop. Zeer effectief zijn "Microzyme Pond Treat", BIOFORCE Aqua Balance en Roetech WT, die bestaan uit een complex van nuttige micro-organismen die modder en bodemslib vernietigen.

Dringende maatregelen om modder te verwijderen

Als de vijver erg klein is en kunstmatig is aangelegd, kun je proberen het slijk op te vangen met een net. Maar dit moet regelmatig worden gedaan, omdat deze plant snel herstelt.

Gebruik vijververzorgingsproducten. TetraPond AlgoFin, Prudochist, Chisty Prud zal u redden van modderig groen water en modder op decoratieve stenen, dressoirs en loopbruggen. Deze fondsen zijn niet schadelijk voor dieren en andere planten en u zult het resultaat van hun actie binnen een paar dagen zien.

Er zijn ook hulpmiddelen om de vijver snel schoon te maken. TetraPond AlgoRem is bijna onmiddellijk. Tina sterft en verfrommelt, het blijft alleen om het te verwijderen met een net of het water te filteren. Als u zich strikt aan de instructies houdt, bedreigt niets vissen en sierplanten in de vijver. Schakel voor de beste resultaten de luchtcompressor in wanneer u TetraPond AlgoRem gebruikt.

Aanbevolen: