Enkele Handige Tips Voor Nieuwkomers In Landschapsarchitectuur

Enkele Handige Tips Voor Nieuwkomers In Landschapsarchitectuur
Enkele Handige Tips Voor Nieuwkomers In Landschapsarchitectuur

Video: Enkele Handige Tips Voor Nieuwkomers In Landschapsarchitectuur

Video: Enkele Handige Tips Voor Nieuwkomers In Landschapsarchitectuur
Video: Eritrese oudkomers helpen nieuwkomers integreren | NOS op 3 2024, Maart
Anonim

Heb je nog nooit landschapsontwerp gedaan, maar besloten om je site mooi en ongewoon te maken? Geen probleem! Er zijn enkele tips die u kunt volgen om uw idee waar te maken.

Enkele handige tips voor nieuwkomers in landschapsarchitectuur
Enkele handige tips voor nieuwkomers in landschapsarchitectuur

1. Denk na over uw behoeften en wensen. Waar gaan de kinderen spelen? Wat ben je van plan om naast bloemen te kweken? Waar komt de familie samen? Maak een ruwe schets van uw eigen site, dit is een goed begin voor de algemene ontwerpplanning. Probeer geen masterplan te maken, maar alleen ideeën.

Met deze ideeën kun je spelen zoals je wilt, het duurt niet lang, maar het zal werken.

2. Houd bij het plannen rekening met de factor zon en wind. Alles moet niet alleen mooi zijn, maar ook comfortabel. Uw ontwerpproject moet gebaseerd zijn op hoe zelfs de zon zich op verschillende tijdstippen van de dag gedraagt.

3. Als je onlangs een perceel hebt gekocht, breng daar dan een bepaalde tijd door en begin dan pas met landschapsarchitectuur. Onthoud dat al uw ideeën meer dan één seizoen normaal moeten functioneren.

4. Begin eerst met niet al te moeilijke taken. In veel shows en tijdschriften zie je geweldige voorbeelden van landschapsontwerp, maar het zijn professionals en een team. Naast het ontwerp zelf, moet je plezier hebben, genieten van het proces, en alles komt goed. Begin bijvoorbeeld met een klein bloembed. Werk wanneer je tijd hebt en pak niet alles tegelijk aan. Het is immers heel goed mogelijk om alles stap voor stap, in kleine stukjes, te doen. Anders zul je gewoon een burn-out krijgen, moe worden en het resultaat zal niet langer bevallen.

5. Elk perfect site-ontwerp heeft een reeks compositorische centra, en met deze regel moet rekening worden gehouden bij landschapsontwerp, voor degenen die dit net beginnen te doen. Het kan heel goed een sculpturale schets zijn of een geweldige plant, boom of een ensemble van struiken. Het belangrijkste is dat dit centrale object de aandacht moet trekken.

6. Concentreer je op visualisatie. Dit is een van de moeilijke punten in het ontwerp voor beginners, maar het biedt de mogelijkheid om talloze fouten te elimineren. Objecten en objecten op de site moeten verschillen in grootte, vorm en kleur. Monochromatische composities zullen sommige objecten uit een andere conceptuele oplossing goed aanvullen. Wees niet bang om te experimenteren, zelfs niet met wat je herhaalt. Als het gaat om landschapsontwerp, hoef je niet conservatief te zijn, open te staan voor nieuwe ideeën, positief af te stemmen en je zult slagen.

Aanbevolen: