Hoe Een Ficuskroon Te Vormen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ficuskroon Te Vormen?
Hoe Een Ficuskroon Te Vormen?

Video: Hoe Een Ficuskroon Te Vormen?

Video: Hoe Een Ficuskroon Te Vormen?
Video: Instructievideo over het knippen en snoeien van de kroon van een Ficus 2024, Maart
Anonim

Ficus is inheems in de subtropische en tropische bossen van Zuidoost-Azië. In koudere klimaten wordt het binnen en in kassen gekweekt. De plant kan enorme hoogtes bereiken en heeft een krachtige kroon die je naar eigen inzicht vorm kunt geven.

Hoe een ficuskroon te vormen?
Hoe een ficuskroon te vormen?

Het is nodig

  • - snoeischaar, schaar of mes;
  • - houtskool;
  • - kaliumpermanganaat;
  • - medische alcohol.

instructies:

Stap 1

Vorm jaarlijks eind maart, begin april de kroon van de ficusboom. Als de ficus niet enorm groot hoeft te worden, knip dan de bovenkant van de kroon af zodra de ficus de gewenste maat heeft bereikt.

Stap 2

Vorm met een scherp mes, schaar of snoeischaar. Behandel gereedschap voor met ontsmettingsalcohol om infecties te voorkomen die de ficus kunnen doden. Jaarlijkse kroonsnoei stimuleert okselknoppen en nieuwe scheuten om sterker en gezonder te worden.

Stap 3

Je kunt de kroon zowel buiten als binnen in de plant knippen als de binnenste scheuten vrij sterk zijn gegroeid en het binnenste deel van de kroon zwaar beschaduwd is.

Stap 4

Verwijder ook systematisch blootgestelde scheuten die gebladerte en dode bladeren hebben weggegooid.

Stap 5

Snijd de hoofdscheut jaarlijks 20-30 cm, elke snede moet minimaal 5 bladeren hebben. U kunt alle andere onderdelen naar wens vormgeven.

Stap 6

Meestal wordt de ficus gevormd in de vorm van twee, drie of vijf gelaagde stengels. Om dit te doen, laat u het maximale aantal scheuten op een afstand van 50 cm van elkaar. Snijd alle andere scheuten zoveel mogelijk af, laat niet meer dan 5 bladeren over. Maak zoveel lagen als je nodig hebt. Vloerficus, die 3 meter en meer kan worden gekweekt, dat wil zeggen, net zoveel als de hoogte van uw plafond toelaat, vormt in verschillende lagen.

Stap 7

Je kunt de standaardformatie niet uitvoeren, maar snijd de ficus eenvoudig in een cirkel, een hoek, in het algemeen, zoals je het nodig hebt.

Stap 8

De kroon kan worden verkregen uit verschillende ficussen. Plant hiervoor 3 ficusbomen in een pot en vlecht de stammen. Je krijgt een enorme kroon van verschillende planten, die je naar wens kunt vormen.

Stap 9

Neem bij het vormen van de kroon veiligheidsmaatregelen in acht, smeer onmiddellijk alle secties in met gebroken houtskool of een oplossing van kaliumpermanganaat zodat de plant niet ziek wordt.

Aanbevolen: