Hoe Kunststeen Te Gebruiken In Het Interieur Van De Keuken?

Inhoudsopgave:

Hoe Kunststeen Te Gebruiken In Het Interieur Van De Keuken?
Hoe Kunststeen Te Gebruiken In Het Interieur Van De Keuken?

Video: Hoe Kunststeen Te Gebruiken In Het Interieur Van De Keuken?

Video: Hoe Kunststeen Te Gebruiken In Het Interieur Van De Keuken?
Video: Interieur inspiratie Hoe stel je een goedkope keuken samen? 2024, Maart
Anonim

Kunststeen wordt vaak gebruikt in de interieurinrichting, ook in de keuken. En terecht: steendecoratie kan bijna elk interieur transformeren, waardoor het origineel en uniek wordt.

Kunststeen in de keuken
Kunststeen in de keuken

Nuttige eigenschappen van kunststeen

De steen past goed bij verschillende materialen: metaal, kunststof, hout en glas. Een verscheidenheid aan kleuren en texturen bieden volop ruimte voor creativiteit. Dit materiaal zal bijzonder voortreffelijk zijn in landelijke, Provençaalse, rustieke en mediterrane keukens, terwijl het niet in tegenspraak is met andere stijlen.

Bovendien is kunststeen erg praktisch. Hij is niet bang voor vet, vuil of andere vervuiling. Met behulp van speciale reinigingsmiddelen kan de kunststeen gemakkelijk worden gewassen. Het kan worden gewassen met een vochtige doek, schoongemaakt met een borstel, in het algemeen is er geen speciale zorg voor nodig. Er groeit geen schimmel of schimmel op de steen en deze wordt niet vernietigd door huishoudelijke chemicaliën en zuren. Het vlekt niet zoals tegels. Maar experts raden nog steeds aan om dit materiaal te bedekken met een semi-matte vernis op waterbasis.

Een andere nuttige eigenschap van kunststeen is zijn plasticiteit en sterkte, niet slechter dan die van natuurlijk materiaal. Kunststeen kan worden geboord, gesneden zonder angst dat het uit elkaar valt of dat er scheuren ontstaan.

Aanlevering van de steen levert meestal geen problemen op, aangezien deze niet zo veel weegt ten opzichte van het natuurlijke materiaal.

Ook is het belangrijk dat dit materiaal milieuvriendelijk is. Het bevat geen giftige stoffen, het oppervlak stoot geen dampen uit, wat erg belangrijk is bij het koken.

Voor- en nadelen van steenafwerking

Rekening houdend met de bruikbaarheid van de steen, wordt deze meestal afgezet met een keukenschort, een eetkamer of toog, een raam of deuropening, een afzuigkap. Een door lampen of ledstrip verlichte steen ziet er heel ongewoon uit.

De belangrijkste voordelen van kunststeen ten opzichte van tegels zijn:

· Licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te vervoeren en natuurlijk te installeren is;

· Lage prijs;

· Voldoende duurzaam decoratiemateriaal;

· Eenvoudig te installeren, goede hechting op het muuroppervlak;

· Compatibiliteit met bijna alle afwerkingsmaterialen;

· Duurzaam, bijna ongevoelig voor beschadiging;

· Vereist geen speciale zorg, gemakkelijk schoon te maken;

· Milieuvriendelijk.

De nadelen kunnen misschien alleen worden toegeschreven aan het feit dat bij het afwerken met dit materiaal een klein keukengedeelte verloren gaat. Daarom wordt dit type decoratie niet aanbevolen in kleine kamers.

Over het algemeen zijn er beduidend meer plussen dan minnen. Nadat u hebt besloten om de keuken met kunststeen te decoreren, krijgt u een uniek en verfijnd ontwerp en de smaak van uw keuken

Aanbevolen: