Hoe Een Keuken Met Een Balkon Te Combineren: Ontwerpopties

Inhoudsopgave:

Hoe Een Keuken Met Een Balkon Te Combineren: Ontwerpopties
Hoe Een Keuken Met Een Balkon Te Combineren: Ontwerpopties

Video: Hoe Een Keuken Met Een Balkon Te Combineren: Ontwerpopties

Video: Hoe Een Keuken Met Een Balkon Te Combineren: Ontwerpopties
Video: KEUKEN MAKE-OVER!! Zelf mijn keuken wrappen | Kim Jacobs 2024, Maart
Anonim

In kleine appartementen is het beter om een keuken te combineren met een balkon. Na de herontwikkeling neemt de functionaliteit van de kamer toe, eindeloze ruimtes openen zich voor de implementatie van ontwerpoplossingen.

variant van keukeninrichting gecombineerd met een balkon
variant van keukeninrichting gecombineerd met een balkon

In de huizen met de oude lay-out, gebouwd in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw - Chroesjtsjovs - heeft de keuken een catastrofaal klein gebied: binnen 4-6 vierkante meter. m. Met het hele gezin in zo'n keuken aan tafel zitten was een ware kwelling van krappe omstandigheden. Het balkon, dat vaak alleen werd gebruikt voor een prullenbak en het drogen van kleding, werkte praktisch niet bij koud weer. Maar de tocht uit de kieren van de deur waaide erg gul. Pluspunten waren er: zittend aan tafel bereik je gemakkelijk het gasfornuis of de spoelbak.

Het idee om een keuken te combineren met een balkon komt voort uit bijna iedereen die in dergelijke huizen woont. Balkonplaten zijn gemiddeld 2,5x1, 2 m groot, dus 3-4 m2 extra. m verbetert de situatie aanzienlijk.

Voor- en nadelen van het combineren van een keuken met een balkon

Bij het combineren van een keuken met een balkon komen een aantal positieve aspecten naar voren:

  • toename van de totale oppervlakte van het ontvangen pand;
  • de mogelijkheid om moderne meubels en huishoudelijke apparaten te plaatsen;
  • creatie van een origineel ontwerp voor een nieuwe keuken;
  • verbetering van de warmte- en geluidsisolatie.

Deze oplossing heeft slechts één nadeel: de herontwikkeling moet in de stedenbouwkundige architectuur worden gecoördineerd. Hiervoor zijn de volgende documenten nodig:

  1. Inschrijvingsbewijs van de BTI voor het appartement.
  2. Herontwikkelingsproject. Het is besteld bij een ontwerporganisatie die een vergunning heeft voor herontwikkeling met verplichte goedkeuring van SES, brandweerlieden, gasarbeiders, elektriciens.
  3. Documenten van eigendom van een appartement - een certificaat van staatsregistratie van eigendom ervan.
  4. Aanvaardingsbewijs van de stadsbestuurscommissie en een nieuw technisch paspoort van de BTI. In te vullen op het einde van de herontwikkelingswerken.

Als alle herontwikkelingsdocumenten akkoord zijn, kunt u direct aan de slag met het werk zelf.

Belangrijke details

Het belangrijkste in het herontwikkelingsproject is dat het ten strengste verboden is om delen van de hoofdmuren te demonteren. Het openen van extensies is niet toegestaan. De steun die boven de opening in een bakstenen gebouw loopt, heeft een strikt beperkte steundiepte en de muur kan zelfs geen centimeter worden gesneden.

Alle balkonplaten zijn geïnstalleerd in de dragende muren van het gebouw en de schending van de steunsecties is onaanvaardbaar. Structureel gezien is de balkonplaat een vrijdragende balk, geklemd langs één contour - hij hangt gewoon, vastgehouden door het gewicht van het bovenliggende metselwerk. In een paneelgebouw wordt de balkonplaat in speciale groeven in de buitenwandpanelen gestoken. Het zal niet werken om de muur onder het raam door te snijden zonder het ruimtelijke frame van het paneel te verstoren. Daarom is het beter om de kwestie van het demonteren van het gedeelte van de muur onder het raam of het vergroten van de opening helemaal niet aan de orde te stellen.

Herontwikkelingsfasen

Alle werkzaamheden aan de herontwikkeling van de keuken en het balkon kunnen in vier fasen worden verdeeld:

  • ontmanteling van de overeengekomen elementen;
  • installatie van balkonomsluitende constructies;
  • isolatie;
  • afwerking.

Laten we elke fase van herontwikkeling in meer detail bekijken.

ontmanteling

De gedemonteerde elementen zijn een raam- en deurblok, een balkonreling. In de regel is de balkonreling gemaakt van een metalen frame gevuld met platen van platte leisteen of kunststof. De framestijlen zijn gelast aan ingebedde delen langs de omtrek van de plaat en aan ingebedde delen aan de muur. Na verloop van tijd is het bovenste deel van het hek vervormd en kan het uit de muurgroeven komen - het rooster lijkt te "spelen", het wordt eng om op de reling te leunen. Het is het beste om het hek volledig te demonteren en een nieuwe te installeren, die het frame wordt van de omsluitende structuur van de muur en het raamblok.

Installatie van balkonomsluitende constructies

Het frame is gemaakt van lichte bouwmaterialen: een houten balk of een metalen profiel. Beide hebben voor- en nadelen. Het frame wordt bij voorkeur gemaakt van een dunwandig metalen profiel. Het is duurzamer, sterker, gemakkelijker uit te voeren.

Voor buitenbekleding worden metalen profielpanelen gebruikt. Hun kleurenschema is aangegeven in het herontwikkelingsproject. De panelen bedekken de onderkant van het balkon en de kopgevels. Een dampscherm onder de panelen is vereist.

Isolatie van het frame

Het frame is geïsoleerd met piepschuim, wat in de volksmond vaker met piepschuim wordt gedaan. In vergelijking met minerale wolplaten heeft dit materiaal een aantal voordelen:

  • klein gewicht;
  • installatiegemak;
  • gebruiksgemak in kleine ruimtes;
  • geen bevestiging nodig;
  • de mogelijkheid om in elk vliegtuig te installeren;
  • plooibaarheid bij de verwerking (het kan worden gesneden met een eenvoudig mes).

Daarnaast is het materiaal bestand tegen de barstkrachten en sterke compressie die vaak voorkomen in wanden, bijvoorbeeld door extreme temperaturen of structurele krimp.

Let bij het kiezen van schuim op de dichtheid. Meestal is de markering van de platen ongeveer als volgt: PSB-15, 25, 35, enz. De cijfers zijn het gewicht van het materiaal per kubieke meter, dat wil zeggen, het gewicht van het product is slechts 15, 25 of 35 kg. Lichtgewicht platen zijn erg los, vaak vervormd tijdens transport. Het is beter om een hogere kwaliteit te kiezen: 25, 35 of geëxtrudeerd polystyreenschuim. Ze kosten meer, maar de hoge prijs wordt gecompenseerd door het voordeel in dichtheid, installatiegemak en de aanwezigheid van vergrendelingsgroeven.

De platen moeten op het oppervlak van de vloer en het plafond - het bovenliggende balkon - worden bevestigd met polyurethaanschuim. Het vult alle openingen tussen de isolatieplaten en de muur, waardoor het oppervlak luchtdicht wordt. Het is beter om de vloerbedekking van het balkon te combineren met de keukenvloer - de kamer ziet eruit als één geheel.

Kamer decoratie

Er zijn veel opties voor het afwerken van wanden en plafonds, het hangt allemaal af van voorkeuren en financiële mogelijkheden. De meest economische oplossing is afwerken met gipskartonplaten gevolgd door schilderen of PVC-panelen. Als geëxtrudeerd schuim wordt gebruikt voor isolatie, kunnen de afwerkingspanelen er rechtstreeks aan worden bevestigd zonder extra frame-elementen te introduceren. De kleurkeuze wordt beperkt door de smaak en verbeeldingskracht van de appartementseigenaren.

De raameenheid - de beglazing van het balkon - is het belangrijkste element van de nieuwe keuken. De meest geprefereerde optie is een kunststof panoramisch raam met dubbele beglazing. Het is beter om de openingsvleugel tegenover de voormalige balkondeur te plaatsen.

Liefhebbers van houten ramen moeten er rekening mee houden dat hout van tijd tot tijd buiten geschilderd moet worden. Om dit te doen, moet u ofwel meerdere deuren openen of het glas verwijderen. Daarnaast zal het houten frame wat breder zijn en voor overlast zorgen in een kleine ruimte. De uiteindelijke keuze voor deze of gene optie blijft bij de eigenaren van het appartement.

Ontwerpopties

Dus de keuken is eindelijk versmolten met het balkon - er is een nieuwe kamer verschenen met nieuwe mogelijkheden, onbeperkte ruimte voor de implementatie van ontwerpoplossingen. Populaire ontwerpopties zijn onder meer:

  1. Keuken-eetkamer. De meest voorkomende optie voor een groot gezin. Omdat de pier onder het voormalige raam bewaard is gebleven, is het logisch om deze onder het aanrecht te gebruiken en in een L-vorm te combineren met de eettafel. Sommige stoelen komen op het balkon. Aan zo'n tafel kunnen, zonder elkaar in verlegenheid te brengen, minimaal zes personen plaatsnemen. De koelkast en wasmachine kunnen naar het balkon worden gebracht, in de eindnissen. Er kunnen bovenkasten boven worden geplaatst. Tegelijkertijd zal de keuken erg leeg zijn, een open comfortabele ruimte zal verschijnen.
  2. Keuken bar. Ongeveer dezelfde regeling, maar het aantal zitplaatsen zal afnemen. De balkondorpel is gemaakt in de vorm van een tafelblad, barkrukken zijn geïnstalleerd. Raamhellingen kunnen worden gebruikt voor extra lockers. Optie voor volwassenen die graag thuis ontspannen.
  3. Keuken-studie. Op een licht en warm balkon kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk een computer met kantoorapparatuur plaatsen, een kleine naaiatelier creëren of een ruimte voor artistiek handwerk. Het centrale tafelblad werkt zowel als werktafel voor het installeren van een grote printer, en als strijkplank, een tafel om te schilderen, snijden. Zijnissen worden gebruikt om kleine voorwerpen op te bergen.
  4. Keuken-bloementuin. Dit ontwerp zal worden gewaardeerd door liefhebbers van huisplanten. Bij het ontwerpen van een raamblok kunt u een vensterbank met meerdere niveaus voor bloempotten bestellen, die de mate van verlichting van de kamer niet beïnvloedt. Vensterbankplanken kunnen rond de hele omtrek van het balkon worden geplaatst, waardoor u alle ruimte krijgt voor uw favoriete hobby.

Na het bepalen van de functies van een nieuwe kamer, is het noodzakelijk om na te denken over de combinatie van kleuren in de decoratie.

Kleuroplossingen

Het ontwerp van de keuken en het balkon kan in dezelfde stijl worden gemaakt, als één kamer, maar je kunt ook verschillende soorten afwerkingen combineren. Je kunt de kamer visueel verdelen met een contrasterende kleur langs de hellingen van de voormalige opening. Bij het schilderen van muren in lichte kleuren wordt de omtrek van de opening bijvoorbeeld in felle kleuren gefreesd. Deze oplossing ziet er indrukwekkend uit.

Een rechthoekige opening kan eenvoudig worden omgezet in een normale of vervormde boog of halve boog met behulp van lichtgewicht gipsplaatschermen. Dit voegt een vleugje comfort toe aan het interieur van de kamer, omdat het menselijk bewustzijn halfronde vormen beter waarneemt dan de rechte hoeken die onze huizen vullen.

Ten slotte is het mogelijk om voor te stellen een boogboerderij boven het aanrecht te plaatsen in de vorm van opengewerkte metalen planken, op bestelling gemaakt.

Verlichting zonering

Met lampen boven de opening kunt u de gerenoveerde ruimte in zones onderbrengen, accenten leggen, visueel vergroten of verkleinen. In keukens-eetkamers of keukens-bloembedden zien lange lampen in een retro-stijl, verenigd door een ongewoon horizontaal element - macramé koorden of gesneden houten elementen, er effectief uit.

Hightech lampen, ingebouwde lampen, LED-strips zien er harmonieus uit in keukens met een toog. Ze worden boven de bar geïnstalleerd.

Voor kamers met een speciale werkruimte is het raadzaam om tafellampen te gebruiken.

De weloverwogen opties voor het combineren van een keuken met een balkon en het inrichten van een nieuwe kamer zijn slechts een klein deel van wat in een klein appartement kan worden geïmplementeerd. Vergeet niet uw financiële draagkracht goed in te schatten om van een snelle verbouwing geen langdurige en omslachtige verbouwing te maken.

Aanbevolen: